Cestitka_Uskrs

Aplikacija za anonimno pričanje s osobama koje su također na WC-u

Riječ je o stvarno jedinstvenoj ideji – anonimno pričajte na WC-u s drugim korisnicima toaleta širom svijeta. Nazvana Pooductive, aplikacija ja prvo bila na Kickstarteru, ali nije uspjela prikupiti dovoljno novca. Sada ju je dizajnerRicardo Gruber ponudio besplatno, tvrdeći da će se koristiti u dobrotvorne svrhe, kao i omogućiti ljudima da raspravljaju o svojim navikama u vezi WC-a.

“Pooductive vam omogućuje komunikaciju, lokalnu i globalnu, s prijateljima i strancima, koji su na WC-u, bilo gdje na svijetu, u isto vrijeme kada i vi”, napisao je autor između ostaloga na web stranici aplikacije.

“Poput tuša, i WC je inkubator kreativnosti.”

“Mjesto gdje se misli preslaguju na originalan način.”

“Oslobodite svoju kreativnost i podijelite ju sa svijetom”.

Ova aplikacija omogućuje ljudima da šalju anonimne poruke jedan drugome. “Možete ju jednostavno nazvati aplikacijom za slanje poruka, ali ona je toliko više od toga. To je zajedica koju čine ljudi koji su u istom položaju kao i vi… oprostite na lošoj šali”.

Aplikacija ima i ozbiljnu poruku

“Dok sama ideja djeluje i smiješno i pomalo blesavo, mi u stvari želimo djelovati pozitivno na svijet. Kako? Nadamo se spojiti Pooductive s nekim velikim dobrotvornim organizacijama koje se fokusiraju na čistu vodu i poboljšanje higijenskih uvijeta u zemljama u razvoju.”

“Ali se jako brzo i neočekivano stvorila fama oko naše aplikacije, prije nego što je dobrotvorni aspekt proradio. Radimo što brže možemo da ispunimo svoj zadaću.”

Kampanja na Kickstarteru pokušala je podići 10.000 eura ali podržale su ih samo tri osobe te su sakupili samo 184 eura.

“Većina našeg osobnog novca investirana je u ovu aplikaciju. Ali, kako smo samo studenti, nemamo više financijskih sredstava za održavanje razvoja Pooductivea kako bi aplikacija dosegla svoj pun potencijal”.

Mnogi to rade na WC-u

Čak i kada bi proradila, Pooductive bi imala veliku konkurenciju u WhatsAppu i Facebook Messengeru, koji imaju po 800 i 700 milijuna aktivnih korisnika.

Tijekom proučavanja navika povezanih s mobilnim telefonima, 75% ispitanika priznalo je da surfaju webom, koriste aplikacije, šalju emailove i SMS-ove dok sjede na WC-u. A preko 90% kažu da su se javljali na pozive.

Jedan od pet ispitanih rekao je da je sudjelovao u konferencijskom telefonskom razgovoru dok je sjedio na svom porculanskom tronu, očito bez straha da bi mogao slučajno aktivirati iPhoneov FaceTime video ili da bi drugi sudionici mogi čuti čudne zvukove.

Želite li instalirati ovu aplikaciju na svoj iOS uređaj to možete učiniti na ovoj poveznici.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...