Natječaj za Godišnju nagradu za razvoj i promociju volonterstva

Volonterski centar Zadar i ove je godine objavio natječaj za dodjelu nagrada “Volonterska ruka” za organizacije i volontere koji svojim angažmanima pridonose promociji i razvoju volonterstva na području Zadra i Zadarske županije. Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s programima različitih organizatora volontiranja, nagraditi iste te potaknuti razvoj novih volonterskih programa. Isto tako, namjera je istaknuti važan doprinos društvu kojeg ostvaruju sami volonteri, njihovo zalaganje i trud te na taj način doprinijeti promociji volonterstva, a time posredno utjecati i na aktivno sudjelovanje budućih volontera.

Na temelju prijava, nagrada će se dodijeliti neprofitnim organizacijama koje su se istaknule u organiziranju volonterskih aktivnosti, planiranju volonterstva i programa volontiranja, kao i uključivanju volontera te ostalim područjima koje doprinose razvoju volonterstva.

Na natječaj za dodjelu nagrade “Volonterska ruka” mogu se prijaviti organizatori volontiranja odnosno udruge, zaklade i fundacije, ustanove i svaka druga pravna osoba iz čijeg osnivačkog akta proizlazi da nije osnovana s ciljem stjecanja dobiti (neprofitna pravna osoba). Organizacije mogu prijaviti same sebe ili mogu prijaviti druge organizacije za koje smatraju da su zaslužile nagradu za razvoj i promociju volonterstva.

Na natječaj za nagradu se mogu prijaviti sve organizacije koje u svoj rad uključuju volontere;  organizacije koje organiziraju volonterske akcije, humanitarne akcije, djeluju na području razvoja solidarnosti i humanosti te razvoju civilnog društva; organizacije koje zadovoljavaju potrebe različitih potrebitih korisnika te organizacije koje djeluju na području razvoja zajednice i aktivnosti za zajednicu.

Jednako tako, na temelju prijava neprofitnih organizacija, bit će dodjeljena nagrada volonterima koji su se istaknuli u svojim volonterskim aktivnostima.

Nominacijski  obrazac za organizaciju i za volontera koji se nalazi na službenoj mrežnoj stranici (www.vczd.org) možete dostaviti na e-mail adresu [email protected]. Rok za prijavu je produžen do 29.11.2015. godine. Nakon primitka svih nominacija Izborno povjerenstvo Volonterskog centra Zadar će izabrati organizaciju čije je djelovanje najviše doprinijelo razvoju volonterstva i uključivanju volontera u dosadašnjem radu.

Cilj ove nagrade jest uspostavljanje i razvoj kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore neprofitnih organizacija koje djelujuju na području Zadarske županije te vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva na području naše županije. Nagrada za volontera također predstavlja način vrednovanja volonterskog angažmana i doprinos volontera civilnog društva u cjelini, na lokalnoj, ali i nacionalnoj razini.

Za sve dodatne informacije o prijavi na nagradni natječaj možete posjetiti službenu mrežnu stranicu Centra www.vczd.org ili ih kontaktirati na telefon: 023/250-830 odnosno na e-mail adresu [email protected]. Također osobno možete posjetiti prostorije Volonterskog centra Zadar na adresi Jurja Bijankinija 7, svakog radnog dana od 7 do 15 sati.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...