Naučite kako zimi možete pomoći uličnim mačkama

Napuštene i slobodne mačke ovu će zimu dočekati na otvorenom. Iako možda sanjamo da ih udmimo o toplom domu i toploj ljudskoj obitelji, morat će se, nažalost, snaći na otvorenom. U nastavku teksta donosimo kratke savjete o tome kako i vi možete pomoći sirotim životinjama.

Naši prijatelji s Mačkarice napravili su kratak vodič za izradu skloništa za mačke koje žive na otvorenom te još pokoji savjet koji će ovim ljubimcima pomoći da prežive zimu.

Prva stvar na koju treba misliti pri hranjenju uličnih mačaka je smrzavanje vode i hrane tijekom zimskih mjeseci. Zato odaberite duboke i široke posude od debele plastike (npr. poznati Tupperware) jer je u takvim posuda proces smrzavanja najsporiji i hrana i voda ostaju najduže svježe. Ako možete od stiropora napraviti podlogu i zaklon, pa u to smjestiti posude s hranom i vodom, i to bi moglo usporiti proces smrzavanja. Kad birate mjesto za vodu i hranu, ako ih možete smjestiti kraj zida iza kojeg se nalaze cijevi za grijanje, i to bi moglo pomoći.

Nemojte stavljati vodu i mokru hranu na mjesto gdje spavaju jer se voda lako može proliti, a mokro sklonište će im više djelovati kao frižider, a ne zaklon.

Za gradnju zimske mačje nastambe ne treba vam puno novca. Ako znate s drvom, u lokalnom dućanu drvenim materijalima uvijek možete tražiti ostatke koje planiraju baciti u smeće te izgraditi pravu drvenu kućicu. Možda vam prijatelji ili susjedi čuvaju neku staru pseću kućicu koja se može preurediti i prenamijeniti za mačke. Poslužit će i kartonske kutije koje možete besplatno dobiti u bilo kojem dućanu.

Detaljne upute za izradu skloništa za mačke možete pročitati preko ove poveznice, a više detalja o drugim načinima pomoći uličnim mačkama preko ove.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...