Učenici Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića obilježili Svjetski dan dijabetesa

Učenici trećeg razreda, smjera  tehničar nutricionist, zajedno s profesorima Poljoprivredne, prehrambene i veterinarske škole Stanka Ožanića, danas su obilježili Svjetski dan dijabetesa na Narodnom trgu.

Ondje su predstavili svoje zdrave proizvode: čips od jabuke, čips od buće, kotunjadu, žele od dunja, namaz od slanutka i namaz od buće. Ovom akcijom učenici su potaknuli građane da povećaju zastupljenost zdrave hrane u svojoj svakodnevnoj prehrani. Naglasili su dobre prehrambene navike, važnost doručka te dostupnost zdrave hrane tijekom cijelog dana. Zdravim doručkom se smanjuje dugoročan rizik od razvoja šećerne bolesti-dijabetesa. Osobe koje redovito doručkuju su mnogo aktivnije i produktivnije, mentalno i tjelesno. Građani su bili oduševljeni njihovim ukusnim, zdravim i maštovito aranžiranim proizvodima.

U utorak, 17. studenoga u 18 sati, održat će se i predavanje na temu Dijabetes i škola u Poljoprivrednoj, prehrambenoj i veterinarskoj školi Stanka Ožanića u organizaciji udruge Cukrići – Zadar (Udruga djece oboljele od dijabetesa i njihovih roditelja). Predavač je dr.med. Neven Milić iz Opće bolnice Zadar. Predavanje je namijenjeno profesorima  srednjih škola, djelatnicima stručnih službi i svima koji se u radu u školi susreću s djecom oboljelom od dijabetesa tipa 1.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...