Luka Lukin je najbolji volonter u 2015. godini

Međunarodni dan volontera i ove se godine obilježio u organizaciji Volonterskog centra Zadar. Opća skupština Ujedinjenih naroda, 1985. godine, proglasila je 5. prosinac – Međunarodnim danom volontera. Cilj obilježavanja ovog dana jest učiniti vidljivim široj javnosti sve aktivnosti volontera i organizatora volontera na lokalnoj, nacionalnoj i međunarodnoj razini.

Slijedom toga, Volonterski centar Zadarna Međunarodni dan volontera dodijelio je županijske  nagrade “Volonterska ruka” kako bi se na lokalnoj razini, prepoznalo i nagradilo pojedince i organizacije koji su se svojim volonterskim angažmanom istaknuli u zajednici. Na taj se način pridonosi razvoju i promociji volonterstva – vrednovanjem i poticanjem budućeg volonterskog angažmana.

Ovogodišnje obilježavanje Međunarodnog dana volontera održalo se  4. prosinca, 2015. godine u prostoru Gradske lože (Narodni muzej)  s početkom u 13 sati.

Dobitnik nagrade “Volonterska ruka” za najboljeg volontera 2015. godine je Luka Lukin (Eko-Zadar)

Dobitnik nagrade “Volonterska ruka” za razvoj volonterstva na području Zadarske županije u 2015. godini: Volonterski klub Gimnazije Franje Petrića.

Nominirani/e za najboljeg volontera/ku:

– Marija Višić – Guina (Dom za odgoj djece i mladeži Zadar)

– Ivana Marinović (Udruga socijalnih radnika Zadar- Volonterski centar Zadar

– Carmen Lee Miletić (Odjel za podršku žrtvama i svjedocima- Županijski sud Zadar)

Nominirani za organizatore volontiranja:

– Likovna grupa Pineli (Ekonomsko birotehnička i trgovačka škola)

– Volonterski klub “Kapljica” (Klasična gimnazija Ivana Pavla II.)

– Udruga Eko-Zadar

– Odjel za podršku žrtvama i svjedocima (Županijski sud Zadar)

– CINAZ- Udruga za izvananstavne i izvanškolske aktivnosti

– Hotelijersko turistička i ugostiteljska škola

Sredstva za dodjelu nagrada osigurana su u sklopu projekta “Činim razliku, volontiram” koji je financiran od strane Ministarstva socijalne politike i mladih. Nositelj ovog projekta jest Volonterski centar Zadar, a partneri na projektu su Grad Zadar i Zadarska županija. Volonterski centar se na ovaj način želi upoznati s radom organizacija na području volonterstva i potaknuti budući volonterski rad. Ujedno, namjera je da se organizacije što više usmjere volonterskom potencijalu te osmisle kvalitetne programe volontiranja.

Cilj ove nagrade jest uspostavljanje i razvoj kvalitetnog odnosa suradnje i međusobne potpore neprofitnih organizacija koje djeluju na području Zadarske županije te vrednovanje njihovog rada u razvoju civilnog društva na području naše županije. Nagrada za volontera također predstavlja način vrednovanja volonterskog angažmana i zahvalu za doprinos volontera civilnom društvu u cjelini, kako na lokalnoj, a time i na nacionalnoj razini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...