Tradicionalno druženje umirovljenih obrtnika i dodjela Povelja Hrvatske obrtničke komore

Kao i svake godine, Udruženje obrtnika Zadar je danas, 16. prosinca 2015. godine, organiziralo tradicionalno druženje i ručak za umirovljene obrtnike, a prigodom proslave Božića i nadolazećih blagdana.

Ovogodišnji susret bio je ujedno i prilika za uručenje Povelja Hrvatske obrtničke komore trojici bivših predsjednika Udruženja obrtnika Zadar, za izniman doprinos razvoju obrtništva i obrtničkih institucija.

Predsjednik Obrtničke komore Zadarske županije Stjepan Knežević uručio je Povelju nasljedniku nažalost ove godine preminulog Franje Cicera, koji je obnašao dužnost predsjednika Udruženja obrtnika Zadar od 1976. do 1977. godine. Povelju je u ime Franje Cicera primio njegov sin Vlatko Cicero.

Potpredsjednik Udruženja obrtnika Vinko Pavlović uručio je Povelju Zvonku Vučemilu, koji je obnašao dužnost predsjednika Udruženja obrtnika Zadar od 1979. do 1981. godine.

Član Odbora za umirovljene obrtnike Davor Hofman uručio je Povelju za Matu Petrića, koji je obnašao dužnost predsjednika Udruženja od 1990. do 1994. godine, a koji zbog zdravstvenih problema na žalost nije bio prisutan, pa je u njegovo ime povelju primio Vjekoslav Surać.

Nakon dodjela povelja nekadašnji aktivni članovi i osnivači Udruženja, kao i određeni broj nedavno umirovljenih obrtnika, razmijenili su iskustva i uspomene iz razdoblja njihovog obrtničkog rada. Obzirom na odaziv i zadovoljstvo druženja, potvrđena je potreba za daljnjim susretima.

Druženje je ujedno bilo prilika da se bivši članovi informiraju o trenutnom stanju u obrtništvu i drugim aktualnostima u Udruženju obrtnika Zadar, kaže nam Mladen Malta, predsjednik Udruženja obrtnika Zadar.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...