U Zadar nam stiže i utrka Djedova Božićnjaka!

Prošlu godinu obilježila je prva hrvatska utrka Djedova Božićnjaka, koja se odvijala u Zagrebu. No, po svemu sudeći, ova će se spektakularna atrakcija “preseliti” upravo u Zadar, zahvaljujući organizatorima Gradu Zadru i Turističkoj zajednici Grada Zadra te producentu Soundset Centru.

Kako doznajemo, utrka će se održati 19. prosinca u sklopu “Adventa u Zadru”, unutar programa “Svi zajedno za radost Božića” uz Ultra Sonik. Vrijedi svakako istaknuti i da utrka ima humanitarnu notu vezano uz socijalnu samoposlugu u Zadru.

Inače, za lanjsku zagrebačku, baš kao i za ovogodišnju zadarsku utrku zaslužan je Zadranin Aleksandar Kovačević koji se iz metropole vratio u svoj grad na Soundset Centar, a s njim je “u paketu” došao i ovaj spektakl.

U Zagrebu, naime, unatoč velikom odazivu i oduševljenju mnogih, projekt nije bio prepoznat od strane institucija te je izostala financijska pomoć s njihove strane. Naši “gradski oci” zato su odmah prepoznali potencijal pa će utrka postati dio turističke ponude grada za vrijeme Adventa, a već nagodinu trebala bi dobiti i međunarodni karakter.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...