Najmanje mjesto na Pašmanu dobilo Centar za mlade

Za najmanje mjesto na otoku Pašmanu, koje broji jedva stotinjak stalnih stanovnika, početak nove godine ostat će upisan zlatnim slovima u višestoljetnoj povijesti. Nakon dvomjesečnih radova, svečano je otvorena zgrada Centra za mlade, u kojoj su od 1948., kada je sagrađena, bili područna škola, trgovina, a jedno vrijeme i poljoprivredna zadruga.

Kako je Ugrinić vremenom izgubio mnogo stanovnika, čak i administrativni status mjesta, koji mu je prošlog ljeta vraćen, i stara škola predala se zubu vremena. Na prijedlog mještana, Općinsko vijeće Općine Tkon donijelo je odluku da se zgrada obnovi i preda na korištenje ponajprije mladima, ali i brojnim udrugama te sportskim društvima u Tkonu i Ugriniću.

Zahvaljujući novcu Ministarstva regionalnog razvoja i EU fondova, a riječ je o nepovratnih 125.420 kuna, na što smo mi još dodali 81.000 kuna iz općinskog proračuna, dobili smo Centar za mlade, što je, nakon Centra za kulturu i Doma kulture u Tkonu, treći novouređeni društveni prostor na području Općine Tkon u posljednjih godinu dana, kazao je na otvorenju općinski načelnik Goran Mušćet.

Centar za mlade u Ugriniću bit će mjesto druženja, održavanja proba KUD-ova, sastanaka mjesnog odbora, a uskoro stižu i sprave za vježbanje za rekreaciju i trening karatistima i veslačima u Veslačkom klubu Ugrinić. Kako najavljuje Božidar Ostojić iz lokalne glazbene skupine Guno, koja će u Centru za mlade imati probe, već 23. siječnja organizirat će karneval, a u planu je organizacija rekreacije za žene, zumbe i plesnih večeri. Budući da u novootvorenom Centar za mlade postoji i Wi-Fi internetska veza, u planu je nabava barem dva računala.

Iako su radovi gotovi i zgrada je spremna za korištenje, ovo je na neki način tek prva faza obnove jer već imamo gotov projekt za uređenje 150 metara četvornih u potkrovlju, u kojemu planiramo otvoriti hostel za 20- ak osoba, namijenjen ponajprije mladim sportašima i veslačima, prijateljima našeg veslačkog kluba, ali i turistima koji borave na području naše općine. Većinu dokumentacije već smo riješili, obratili se za financijsku pomoć Ministarstvu turizma, ali zbog trenutačne situacije s formiranjem Vlade, nemamo s kim sjesti za stol i razgovarati, otkriva Mušćet te podsjeća da će ove godine u Ugriniću početi i uređenje mjesne plaže, za što je resorno ministarstvo već odobrilo milijun kuna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...