Od danas građani mogu donijeti predmete za 2. Pop – up muzej

I ove godine Narodni muzej Zadar želi nastaviti lijepu suradnju s građanstvom koja je započeta lani na Noći muzeja 2015. s prvim Pop-up muzejom na temu “Sićaš li se?”. Tema ovogodišnjeg Pop-up muzeja je: “Šezdesete – desetljeće u kojem su suknje bile kratke, kosa duga, a nade velike”, a vezuje se uz izložbu “Hemeroteka kao kronika muzeja” i DVD projekciju fotografija Ante Brkana koja će tematski biti vezana za šezdesete godine prošlog stoljeća.

Svoje predmete, sjećanja i uspomene moguće je donijeti u Galeriju umjetnina od ponedjeljka 18. 1. do ponedjeljka 25. 1. 2016. (osim nedjelje, 24. 1.) u terminu od 9 do 13 sati, a srijedom i od 15 – 19. Predmeti će biti izloženi na Noći muzeja 29. siječnja 2016. od 18 do 01 sati u prostoru Galerije umjetnina, Medulićeva 2, gdje će se uz slobodan ulaz moći razgledati naredna dva tjedna, do 14. veljače 2016. u redovnom terminu za posjete Galeriji umjetnina (ponedjeljak – petak od 9 do 13, srijeda od 15 do 19; subotom i nedjeljom zatvoreno). Vrjedniji predmeti biti će izloženi u vitrine.

Zamoljeni ste da prilikom donošenja predmeta ostavite svoje ime, prezime i kontakt kako biste nakon završetka izložbe bili obaviješteni o povratu istih. Poželjno je da uz predmet napišete kratak tekst kojim ćete ispričati svoje sjećanje ili doživljaj vezan uz njega, te svoje ime i prezime (koje ako to ne želite, neće biti istaknuti na izložbi).

pop up muzej zadar