Kalmeta: Želim da Kup ostane u Zadru

Košarka je ovih dana top tema u Zadru, ponajprije zbog domaćinstva finalu Kupa Krešimira Ćosića. Danas su na rasporedu dvije polufinalne utakmice, prva između KK Kvarner i KK Cedevita, a zatim košarkaška poslastica, KK Zadar odmjerit će snage s vječitim rivalom, zagrebačkom Cibonom.

Tim povodom, gradonačelnik Božidar Kalmeta kao domaćin primio je predstavnike svih klubova sudionika završnice Kupa, predstavnike HKS-a, te obitelj pok. Krešimira Ćosića, suprugu i kćer.

 Nama je u Zadru drago da je završnica, nakon 8 godina opet u našem gradu,  u dvorani Krešimira Ćosića. Ponosni smo što je Krešo potekao iz ovog grada. U Zadru postoji i Udruga Krešimira Ćosića, njen predsjednik je naš pročelnik za kulturu i sport Radovan Dunatov, a njena osnovna zadaća je čuvanje sjećanja na našeg velikana košarke.  Želim vam da se dobro provedete, interes za utakmice je jako velik, dvorana će sigurno biti puna i atmosfera će biti dobra. Naravno, želio bih da Kup ostane u Zadru, kao Zadranin i navijač, ali na koncu, nek pobjedi najbolji, rekao je Kalmeta.

KK Zadar je do sad šest puta bio pobjednik domaćeg Kupa, posljednji put ovaj trofej Zadrani su podigli 2007. godine kada su u finalu bili bolji od Zagreba. Ovo je natjecanje od samog početka imalo poseban značaj za Zadrane, i ovogodišnje finale koje se igra na domaćem terenu prilika je za sedmo osvajanje Kupa.

Nakon prijema, uslijedilo je polaganje vijenaca pod spomenik Krešimiru Ćosiću ispred dvorane. Košarkaškom velikanu poklonili su se predstavnici Grada Zadra, klubova sudionika, HKS-a, te njegova obitelj.

Sve je spremno za košarkaški spektakl, koji će svoje finale imati sutra u 20 sati, kada će se za pokal pobjednika Kupa boriti pobjednici dvije današnje polufinalne utakmice.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...