Odbačena Zubovićeva tužba protiv Čemeljića i Oštarić

Općinski sud u Zadru, odnosno njegova stalna služba u Pagu, presudom sutkinje Vilke Škunce, odbacio je tužbu Josipa Zubovića, bivšeg načelnika Općine Kolan, protiv Damira Čemeljića i Marije Oštarić, vođa kolanske oporbe, koju je tužitelj podignuo zbog nanošenja teške štete njegovom ugledu i časti.

Tužba je podignuta zbog konferencije za novinare koju su, kao vođe podružnica svojih stranaka (HSP AS i HSU) u Kolanu, Čemeljić i Oštarić održali 12. ožujka 2015. godine u Zadru. Konferencija je nosila naziv “Općina Kolan u raljama kriminala”, a na njoj su, navodi se u tekstu presude, prozivali Zubovića zbog malverzacija oko donošenja Županijskog prostornog plana, propast kolanskog komunalnog poduzeća te za razne malverzacije oko poslovne zgrade za koju je potrošeno sedam milijuna kuna, a u koju “su se uselili jedino Konzum i vijećnik HDZ-a koji prodaje boju”, piše u presudi.

Zbog raznoraznih razloga, propusta, previda i objašnjenja s jedne i druge strane, tužba je u konačnici odbačena te je Zuboviću naloženo kako Čemeljiću i Oštarić mora nadoknaditi troškove parničkog postupka u roku od 15 dana (presuda je donesena 25. veljače). Zubović i Čemeljiću i Oštarić mora isplatiti po 8.762,50 kuna, odnosno ukupno 17.525,00 kuna, da bi se podmirili sudski troškovi.

Presudu Općinskog suda možete, ako vas zanima, preuzeti i pregledati u nastavku.

Presuda Zubović-Čemeljić-Oštarić

Zuboviću je sada omogućeno podnijeti žalbu, ali presuda suda u kojoj nije uspio dobiti pravnu satisfakciju tik prije prijevremenih izbora mu definitivno neće pomoći u prikupljanju nužnih političkih bodova.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...