Proslava dječjeg rođendana; “noćna mora” za roditelje

Posljednjih su godina dječje rođendanske proslave, za roditelje, postale financijska “noćna mora”. Proslave u kući/stanu, u obiteljskoj atmosferi, stvar su prošlosti. U trendu su igraonice, koje si roditelji jednostavno – nekako moraju priuštiti. I najčešće nisu djeca ta koju se trudite zadovoljiti, već sve radite zbog roditelja.

Priznaju nam roditelji, za proslave novac čuvaju i nekoliko mjeseci unaprijed. Za dječje rođendane izdvoje, kažu, i više od pola mjesečne plaće. Cijene u igraonicama ovise od jedne do druge. Najskuplje su, dakako, one “najpopularnije” koje nužno ne podrazumijevaju i najbolju zabavu za vaše dijete.

Broj igraonica u Zadru raste, pa izbora imate. Cijene se kreću od 40 kuna po djetetu, pa do 80 i više. Ovisi koliko je teta zaduženo za zabavu vaše djece, hoće li djeca dobiti keksiće i sokiće, hoće li biti kostimiranih likova iz crtića, koliko fotografija ćete dobiti…. U cijenu, u pravilu, rođendanska torta nije uključena, pa i tu dodajte još 200, 300 kuna.

Imaju igraonice i svoje prednosti; nema čišćenja, pospremanja, pranja, djecu zabavljaju tete, a ne vi i zna se točno vrijeme proslave, pa vam nitko neće “zaružiti” do kasnih sati.

Sve, tako, ima svoju cijenu. No, važno je da proslavom, bila ona u dvorištu ili igraonici, bude zadovoljno vaše dijete, baš kao i njegovi mali prijatelji. Neka vas vodi ta misao!

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...