Dani masline za Odjel ginekologije

Koncem travnja, točnije 29. i 30. travnja, u organizaciji Udruga prehrambenih tehnologa, biotehnologa i nutricionista Zadarske županije održati će se 18. Međunarodna manifestacija Dani masline 2016.

Program je iznimno bogat, pa će tako niz stručnih predavanja održati eminentni stručnjaci, a maslinari, uljari, sirari i ostali izlagači svoje će proizvode predstaviti na sajmu.

U planu je i gastronomska priredba Maslinarski marendin na Forumu, u izvedbi zadarskog kuhara Renata Kraljeva koji će s učenicima Hotelijersko ugostiteljske i turističke škole pripremati varivo od leće, slanutka i orza za 500 osoba.

Manifestacija ima i humanitarni karakter, ovaj put za Odjel ginekologije zadarske Opće bolnice. Dobrovoljni prilozi prikupljeni tijekom maslinarskog marendina na Forumu idu za akciju zadarske ginekologije, odnosno za kupnju neophodnog uređaja office histereoskopa koji služi za  vizualizaciju unutrašnjosti maternice.

No, humanosti tu nije kraj. Maslinova ulja sakupljena od natjecatelja donirati će se Dječjem vrtiću za djecu s teškoćama u razvoju Latica iz Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...