“Lavež pasa iz azila na Žmirićima budi nas prije zore!”

Svake godine – isti problem; žale nam se žitelji Puntamike i Dikla. Lavež pasa iz azila na Žmirićima ne da im mira. Bude se, kažu, prije zore i budilice jer je lavež nesnosan. S dolaskom ljepšeg vremena, problem postaje još izraženiji jer se spava s otvorenim prozorom.

Što će biti s azilom i hoće li se problem konačno riješiti, pitanje je postavljeno i na prošlotjednoj sjednici Gradskog vijeća Grada Zadra. O azilu je progovorio vijećnik Josip Vlahović, upozorivši i na sliku koju azil stvara u očima turista. Situacija na Žmirićima loša je po sve; životinje, volontere, domaće stanovništvo i turiste.

Nažalost, iz Grada nema dobrih vijesti. Azil je gotovo ilegalan, budući da je zatvoren od strane Veterinarske inspekcije te ga Grad, kao takvoga, ne može financijski poduprijeti. Azil u Privlaci, koji ima svu potrebitu dokumentaciju, pak, skromnih je kapaciteta.

Što dalje, pitaju se svi. Nužno je pronaći bilo kakvo rješenje koje bi spasilo jadne životinje i olakšalo rad volonterima, ali i očuvalo san obližnjem stanovništvu. Grad ne smije zatvarati oči, bez obzira na status azila, već zajedno s volonterima pronaći najbolji izlaz iz ove, nezavidne situacije.

 

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...