Mirko Miočić zbog dijabetesa nepokretan leži u zadarskoj bolnici

Omiljeni lovac iz ‘Potjere’ godinama boluje od dijabetesa. Prošli tjedan stanje mu se pogoršalo te je zbog problema s cirkulacijom završio u zadarskoj bolnici.

Doznajemo da liječnici još ne znaju jesu li operacijom zaustavili širenje komplikacija izazvanih dijabetesom. Mirko Miočić (59) trenutačno je nepokretan, a rehabilitacija nakon operacije trajat će nekoliko mjeseci.

Sinoć je prikazana posljednja epizoda ‘Potjere’ u kojoj je Mirko u ulozi lovca.

– Jako volim Miočića. Nas dvojica se lijepo nadopunjujemo i ta suradnja će se sigurno nastaviti nakon nekoliko mjeseci kad se oporavi, kaže voditelj kviza Tarik Filipović(43).

Glumac i Miočić se već godinama susreću u kvizovima “Tko želi biti milijunaš?”, “1 protiv 100” i “Sve u 7”. Filipović je Mirku najdraži voditelj, ali i dobar prijatelj s kojim se vidi kad god Tarik posjeti Zadar. Kvizoman ondje živi s bratom i majkom, a nikad se nije ženio.

– Na pitanje kad ću se oženiti, uvijek odgovaram kao James Bond: ‘Nikad ne reci nikad!’. Iako sam već čovjek u godinama, tu mogućnost ne isključujem, rekao je Mirko o privatnom životu.

Godinama je u Zadru radio u izdavačkoj kući. Bio je urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja. Otkaz je dobio 2009. godine. Proglasili su ga tehnološkim viškom te je završio na burzi i primao novčanu naknadu za nezaposlene. U kvizu “Tko želi biti milijunaš” Mirko je bio najpozivaniji “džoker zovi”. Kako bi izbjegli da se u svakoj epizodi pojavljuje isti džoker, urednici kviza izmijenili su pravila pa je isti čovjek mogao natjecateljima pomoći tri puta u sezoni.

– Ja zaista nisam planirao postati profesionalni pomagač natjecateljima. Besplatno sam to radio prijateljima kojih zaista imam puno. Onda su se počeli javljati i nepoznati ljudi, a većina mi je u znak zahvalnosti honorirala moju pomoć, rekao je o svojem angažmanu u “Milijunašu”. Prvi put je nastupio u kvizu “3, 2, 1 – ali vrijedan” sa 17 godina. Proslavio se u “Kviskoteci” pobijedivši 1982. godine, a u ukupnom poretku bio je treći najbolji igrać svih sezona legendarnog kviza. U šest kvizova osvojio je više od 500.000 kuna.

Većinu novca uložio je u adaptaciju kuće u rodnoj Rtini kraj Zadra. Ondje iznajmljuje apartmane, a nešto novca, kaže, sačuvao je “za crne dane”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...