Cestitka_Uskrs

300 plesača na Svjetskom danu plesa u Zadru

I ove godine će u Zadru biti obilježen Svjetski dan plesa. U organizaciji 057 radija i Sanje Petrovski 29. travnja na Poljani Pape Ivana Pavla II u 18 sati organizirat će se svetkovina plesa u kojoj će sudjelovati oko 300 plesača. Pripremljen je bogat program u kome će biti zastupljeni i razni stilovi: suvremeni ples, moderni balet, hip hop, mažuretkinje, a sve pod zajedničkim projektom koji nas prati već nekoliko godina „Go out and dance“. Taj projekt u kome sudjeluje preko 10-ak gradova Hrvatske poziva sve plesače i ljubitelje plesa na zajedničko druženje izvan kazališnih i plesnih dvorana. Cilj je da izvođači osim što plešu, upoznaju se , druže i zabave. Oko 19 sati će svi skupa, izvođači i publika napraviti jedniu zajedničku skulpturu-sliku u koju će se uplesati, stajati 2 minute, poslikati i poslati u Zagreb i na taj način uspostaviti vezu s Hrvatskom i cijelim svijetom. Pročitat će se poruka koju je napisao Salā Lemi Ponifasio samoanski umjetnik, koreograf, redatelj i dizajner. Hrvatsku poruku povodom svjetskog dana plesa napisao je plesni umjetnik Leonard Jakovina.

Voditelj programa je plesač, pedagog, radijski voditelj Ante Duić. Program će trajati oko dva sata, a sudjelovat će Zadarski plesni ansambl, Gesta, Kazališna družina Antis, U pokretu, Plesni odjel Glazbene škole B. Bersa, Zadarske mažuretkinje, Studio 1, a biti će izveden i plesni dio programa iz nedavno održanog Ritma kulturizma.

Umjetnička akademija u Osijeku proglasila je 2016. Godinom Mije Čorak Slavenske povodom 100-godišnjice njezina rođenja. Ovaj Međunarodni dan plesa posvećen je Slavenskoj, zasigurno najvećoj hrvatskoj primabalerini.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...