Izložba fotografija „Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“

Udruga za promicanje ekološke proizvodnje hrane, zaštite okoliša i održivog razvoja „Eko-Zadar“ je kroz provedbu projekta „B.transparent: Jačanje lokalnih partnerstva za transparentno upravljanje javnim dobrima i prirodnim resursima na području Novigradskog i Karinskog mora” pokrenula informativnu kampanju pod nazivom „Jedinstvenost i bogatstvo prostora Novigradskog i Karinskog mora“.

Novigradsko i Karinsko more te njihova okolica predstavljaju jedinstven ekosustav raznolikih vrsta i kulturnih bogatstava. Tu postoji izuzetna ekološka vrijednost i ekonomski potencijal, ali unatoč svemu ovome neophodna je kvalitetna razina transparentnog upravljanja kako bi se osigurala budućnost i održivost tako složenog i krhkog ekosustava.

– U sklopu informativne kampanje, građane smo putem foto natječaja potaknuli da nam pošalju fotografije kulturnih i prirodnih bogatstava područja Novigradskog i Karinskog mora te time pridonesu informiranju i podizanju svijesti o bogatstvu i ljepoti ciljanog prostora, kažu organizatori.

Iako je pristigao veliki broj foto uradaka, danas je u Gradskoj knjižnici Benkovac izloženo 25 izabranih fotografija koje najbolje predstavljaju područje Novigradskog i Karinskog mora u svoj njegovoj ljepoti. Odabrane fotografije, ali i ostale pristigle, koristit će se pri izradi info ploča i brošure o kulturnim i prirodnim bogatstvima područja Novigradskog i Karinskog mora. Izložba će do daljnjega biti postavljena u Gradskoj knjižnici Benkovac i otvorena za javnost.

Projekt se provodi i financira u sklopu Programa Europske unije za Hrvatsku IPA te je financiran od strane Europske unije i sufinanciran od strane Ureda za udruge Vlade Republike Hrvatske.

Ukupna vrijednost projekta je 175.597,81 EUR / 1.338.582,10 HRK, dok projekt financira Europska unija i sufinancira Ured za udruge Vlade Republike Hrvatske u postotku od 94,52 % tj. 165.981,87 EUR / 1.265.279,79 HRK.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...