Cestitka_Uskrs

Ne ignorirajte ove neobične simptome alergije!

Kihanje, šmrcanje, svrbež i peckanje grla te curenje očiju samo su neki od vrlo čestih simptoma sezonske alergije s kojom se bore mnogi. No jeste li znali da postoje i skriveni simptomi alergije koji podsjećaju na virozu ili pak PMS, piše zadovoljna.dnevnik.hr.

Umor i slabina

Ako primijetite da ste tijekom dana umorni i bezvoljni te da samo sanjate o krevetu, možda je riječ o simptomima sezonske alergije. Alergija na pelud uzrokuje iritaciju sluznice koja se manifestira u obliku šmrcanja, kihanja i kašlja.

Upravo ti simptomi otežavaju disanje zbog čega se brže umaramo, a tijekom noći ometaju naš san i zato se budimo umorni i bezvoljni. Osjećaj umora dodatno mogu pojačati i simptomi peckanja i svrbeži očiju zbog kojih se također osjećamo kao da se nismo dovoljno naspavali.

Glavobolja i kašalj

Glavobolju mnogi povezuju s takozvanim proljetnim umorom i promjenama vremena. No iza toga se može kriti i alergijska reakcija. Glavobolje izazvane sezonskim alergijama usko su povezane sa začepljenim nosom, simptomom koji će mnogi zamijeniti s virozom ili prehladom.

Sluz sakupljena u sinusima radi pritisak na čeonu kost te baš kao kod sinusitisa, uzrokuje glavobolju. Isto tako, jedan od skrivenih simptoma je i kašalj koji dodatno može pojačati pritisak u glavi i glavobolju.

Razdražljivost i nervoza

Razdražljivost i manjak koncentracije povezani su s nosom, ušima i sinusima, odnosno s kompletnom sluznicom našeg organizma koja je pod utjecajem alergena oštećena. Poremećen rad sluznice otežava disanje i uzrokuje loš san.

Ti neugodni simptomi imaju utjecaj i na naše ponašanje pa ako osjetite da tijekom sezone alergija niste raspoloženi te se lako naljutite, ne brinite, nije riječ o preuranjenom PMS-u već o prolaznoj fazi koju uzrokuje cvjetanje određenih biljaka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...