Škraping i Tkon će se predstaviti na najvećem Sajmu sporta u Italiji!

U sklopu održavanja najveće maraton utrke u Italiji “Maratona di Roma” koja će se održati 10.04.2016. u Rimu, u razdoblju od 07.04. – 10.04.2016. održava se i najveći Sajam sporta u Italiji “The Sport EXPO” u Marathon Village, a na kojem će se predstaviti internacionalna trekking & trail utrka “Škraping” sa ciljem promocije ove jedinstvene utrke, privlačenja stranih natjecatelja na utrku te upoznavanja internacionalne javnosti sa ponudom i ljepotama Tkona i otoka Pašmana te ujedno i najavom naredne utrke Škraping za ožujak 2017. g.

Škraping je međunarodna trekking & trail utrka po otočkom kamenju (škrapama) koja spada u vrstu ekstremnih sportova. Utrka je podijeljena u tri kategorije:
• Ultra – za iskusne sportaše od cca 40 km
• Challenger – za rekreativce koji su voljni testirati svoje fizičke sposobnosti od cca 20 km
• Light (Đir) – za sve željne čistog zraka, predivne prirode, kristalno bistrog mora i veličanstvenog pogleda na Kornatski arhipelag od cca 10 km.

Na ovogodišnjem Škrapingu sudjelovalo je preko 1300 natjecatelja iz Hrvatske i susjednih zemalja.

Svi posjetitelji moći će posjetiti štand “Škrapinga” br: 125 na prvom katu “The Sport EXPO” u Marathon Village.

Na događanju će se predstaviti i bogata ponuda autohtonih otočnih proizvoda otoka Pašmana, nositelja prestižne oznake “Hrvatski otočni proizvod” a kojeg je ujedno i nositelj “Škraping” te najaviti Sajam otočnih proizvoda Tkon za 2017. u sklopu manifestacije Škraping. Na području Općine Tkon 14 je nositelja oznake “HOP”, na cijelom otoku Pašmanu preko 30 proizvoda je označeno prestižnom oznakom HOP.

Na ovogodišnjem Sajmu otočnih proizvoda održanom za vrijeme Škrapinga nastupilo je 50 izlagača među kojima otočni izlagači sa gotovo svih Hrvatskih otoka, nositelji oznake “HOP” te posebni gosti Sajma: predstavnici moliških Hrvata iz talijanske pokrajine Molise- Udruga “Jedna Musika”, Hrvatsko-Talijanska Udruga “Mozaik Rim” te Češko-Slovačka Udruga “Oko Jadrana”. Posjetiteljima će se predstaviti i Robizonski turizam otoka Pašmana.

Promociji Škrapinga u Rimu pridružiti će se i predstavnici Hrvatsko- Talijanske Udruge “Mozaik Rim” kao i predstavnici Hrvatskog Veleposlanstva u Rimu te Moliška Udruga “Jedna Musika”.

Inicijatori promocije Škrapinga i Sajma otočnih proizvoda Tkon u Rimu su: Općina Tkon, TZ Općine Tkon i JKU “Prvenj”.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...