Google, Mail.ru i Yahoo: “Nitko nije ukrao podatke naših korisnika!”

Prije nekoliko dana prenesena je vijest kako je jedan neimenovani ruski haker na Internetu prodavao korisničke podatke vezane za 272,3 milijuna računa elektroničke pošte koji pripadaju nekim poznatijim servisima kao što su Gmail, Hotmail (Outlook.com), Yahoo Mail i Mail.ru.

Informaciju o tome prva je objavila tvrtka Hold Security, a potom su je prenijeli mnogi svjetski mediji. No nakon detaljne provjere koju su proveli zaposlenici Googlea, Yahooa i servisa Mail.ru može se zaključiti da je informacija o ukradenim računima bila lažna.

Prema Googleu, od 24 milijuna navodno ukradenih korisničkih računa koji pripadaju njihovom servisu, u 98% slučajeva radi se o lažnim računima koji uopće ne postoje.

Predstavnici ruskog servisa Mail.ru objavili su kako je od 57 milijuna navodno ukradenih korisnički računa za njih 99,98% utvrđeno da nisu aktivni. Za 65% od tih računa utvrđeno je da navedena lozinka nije točna, 12% računa zatvorili su sami službenici servisa zbog sumnje da su njima upravljali botovi, a 23% računa nikad nije ni postojalo.

Službenici Yahooa su u službenom priopćenju naveli kako nije utvrđena nikakva opasnost za korisnike njihova servisa te kako navodi iz tiska nisu točni.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...