Zadranke druge na završetku A-1 košarkaške lige!

Ženski košarkaški klub Zadar ostvario je svoj najveći povijesni uspjeh – drugo mjesto u A-1 ženskoj košarkaškoj ligi Hrvatske! Iako su naše cure izgubile sve tri finalne utakmice protiv nadmoćnije ekipe Medveščaka, još jednom prvaka Hrvatske, ovaj će uspjeh ostati upamćen u analima zadarskog sporta.

U sinoćnjoj utakmici odigranoj u KC Dražen Petrović Medveščak je slavio s 89:50. Najbolje Zagrepčanke bile su hrvatske reprezentativke Ružica Džankić s 24 poena i Nina Premasunac sa 17, dok je kod Zadra briljirala Ana Vrsaljko sa 16 poena. Vrsaljko je s tim rezultatom potvrdila poziciju najboljeg strijelca cijeloga prvenstva.

Ekipa iz Hrvatskog košarkaškog saveza prokomentirala je utakmicu s trenerima.

– Naslov prvaka je obranjen, lakše nego što smo očekivali. Jednostavno smo u ovom trenutku bolji od Zadra što govori i sam rezultat. Općenito, u hrvatskoj ligi smo imali 23-0, odnosno bez poraza smo osvojili naslov prvaka, a to govori puno o nama. Jednostavno protivnici nisu mogli apsolutno ništa, pokazali smo svoju snagu i u regionalnoj ligi gdje smo došli do finala. Jedna odlična sezona je iza nas – osvojen je Kup, sada prvenstvo, drugi smo u regionalnoj ligi i mislim da je to zaista odličan rezultat, kazao je Braslav Turić, trener ŽKK Medveščak i dodao da za sljedeću sezonu planira održati ekipu na okupu kako bi se igralo u Europi.

– Ekipi Medveščaka nažalost nismo uspjeli u ničemu parirati, vidjeli smo o kakvoj se ekipi radi. Znate da se radi o sasvim drukčijem profilu ekipe za razliku od nas koji se ‘krpamo’ gdje stignemo, nije nam ni financijska situacija sjajna. Sretni smo jer smo bili u finalu i ostvarili najveći povijesni uspjeh i tome se moramo veseliti,
ustvrdila je Marija Mazija, trenerica ŽKK Zadar.

Ipak, kako doznaje jedan lokalni portal, naše košarkašice za svoj uspjeh nisu od HKS-a nagrađene simboličnim srebrnim medaljama. Nije da je to sad neka velika stvar, ali bila bi svakako lijepa stvar i topla uspomena na najbolju sezonu Zadra do sad.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...