Na današnji dan 1947. godine kod Roswella je navodno pao NLO

Najpoznatiji slučaj otkrivanja NLO-a u svjetskoj povijesti dogodio se 14. lipnja 1947. godine u pustinji američke savezne države New Mexico. Naime, William Brazel, predradnik na jednom lokalnom imanju otkrio je raspršene ostatke nepoznatog objekta na lokaciji otprilike 50 kilometra sjeverozapadno od gradića Roswella. Taj se dan, stoga, uzima za početak cijelog slučaja, piše Povijest.hr

Brazel nije isprva poklanjao veliku pažnju ostacima, no nekoliko tjedana kasnije vratio na tu lokaciju sa sinom i kćeri da pokupi ostatke. Kći je kasnije izjavila da je na nekim ostacima bilo neobičnih znakova koji su sličili slovima i brojevima (ili hijeroglifima), no da ništa nisu mogli razumjeti. Ostaci su bili relativno sitni, najveći je bio veličine košarkaške lopte. Sljedećeg dana Brazel je čuo glasine o letećim tanjurima, pa se upitao nije li to ono što je otkrio. Javio se sa svojim otkrićem lokalnom šerifu, a šerif je slučaj prijavio vojnoj bazi u Roswellu. Vojnici su pokupili ostatke i izdali priopćenje da je pronađen leteći disk. Mnoge novine su prenijele tu vijest i uskoro je od toga nastala prava senzacija.

Do danas je ostala misterija što je zapravo pronađeno. Većina teorija smatra da su ostaci odneseni na proučavanje u slavno Područje 51 (engl. Area 51). To područje doista postoji i u sastavu je američke zrakoplovne baze Edwards. Nalazi se u Nevadi, stotinjak kilometara sjeverozapadno od Las Vegasa. Area 51 smještena je neposredno do poligona za nuklearna testiranja u Nevadi, na kojem su Amerikanci do danas izvršili čak 1021 detonaciju nuklearnog oružja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...