Branimir Vujević i Roko Sikirić ambasadori utrke Bibinje summer run

Osvajač olimpijske medalje, veslač Branimir Vujević i bivši odbojkaš hrvatske reprezentacije Roko Sikirić, pozivaju na prvo izdanje ulične utrke Bibinje summer run. Utrka će se održati u subotu, 30. srpnja s početkom u 20 sati. Poznati sportaši nisu dvojili kada su se priključili Bibinje summer run utrci, jer kako kažu ovo je hvalevrijedna manifestacija.

Jedan od najboljih štrokera kada je hrvatsko veslanje u pitanju, već je neko vrijeme trener u zadarskom Veslačkom klubu Jadran. U svojoj bogatoj karijeri, koja je trajala od 1990. do 2010. godine, Vujević je ostvario niz uspjeha od kojih je najveći osvajanje brončane medalje u posadi hrvatskog osmerca na Olimpijskim igrama u Sydneyu 2000.

– I sam znam kako je teško organizirati bilo kakvu sportsku manifestaciju, s obzirom da sa svojim veslačkim klubom Jadran svake godine organiziramo Mini kup regatu u lipnju i Jadranov veslački dvoboj osmeraca u kolovozu, tako da sam oduševljeno prihvatio na bilo kakav način pomoći organizaciji prve ovakve utrke u Bibinjama, izjavio je Branimir Vujević, stručni specijalist kineziologije, te sportski trener veslanja u VK Jadran Zadar.

Odbojkaš Roko Sikirić koji je bio član sjajne hrvatske odbojkaške reprezentacije u kojoj su igrali Omrčen, Kovačević, Čošković, i drugi, koja je igrala finale Europske lige 2006. u Izmiru, većinu svoje karijere proveo je u inozemstvu, također se rado odazvao našem pozivu.

– S obzirom da živim u Berlinu bio sam prisutan na njihovom poznatom maratonu, tako da me veseli da će se i u mojim rodnim Bibinjama održati utrka kojoj je cilj promovirati takav oblik rekreacije. Nadam se da će trkača biti u što većem broju, rekao je Roko Sikirić.

Roko Sikirić od 2010. godine  živi u Njemačkoj. Jednu sezonu igrao je za klub Haching, a onda tri sezone za Berlin. Prije dvije godine preuzeo je mjesto sportskog direktora kluba i ostvario odličan uspjeh. Naime, nakon 16 godina njegov klub osvojio je kup Njemačke, prvi put osvojili su europski CEV kup, te njemačko prvenstvo.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...