Fred Wesley, najpoznatiji jazz i funk trombonist otvara Zadar jazz & blues festival

U srijedu, 27. srpnja započinje trodnevni festival ZADAR JAZZ & BLUES u organizaciji HNK Zadar i Turističke zajednice grada Zadra. Od 27. do 29. srpnja Zadrani i gosti uživat će u nastupu eminentnih glazbenika u prekrasnom prostoru Muzeja antičkog stakla. Svi koncerti započinju u 21:30.

Cijena ulaznice iznosi 70,00 kuna, a mogu se kupiti na blagajni HNK Zadar od 11 do 13 sati i od 19 do 21 sat te 30 minuta prije početka koncerta na mjestu održavanja programa.Molimo Vas da na vrijeme osigurate svoje mjesto u gledalištu kako zbog velikog interesa ne biste propustili priliku uživati u vrhunskoj glazbi!

Uvertira u festival bit će otvorenje izložbe Davora Hrvoja – PORTRETI JAZZ I BLUES GLAZBENIKA u Maloj dvorani HNK Zadar u srijedu, 27. srpnja s početkom u 11 sati.

Na izložbi će biti izložena i fotografija Freda Wesleyja, jednog od najpoznatijih jazz i funk trombonista, poznatog po svojoj suradnji s legendarnim Jamesom Brownom.  Upravo Fredu Wesleyju i njegovom sastavu THE NEW JBs  pripala je čast otvoriti festival u srijedu, 27. srpnja u Muzeju antičkog stakla s početkom u 21:30.

Uz nastup Freda Wesleyja & THE NEW JBs publika će moći uživati 28. srpnja u koncertu SASKIE LAROO, poznate nizozemske trubačice sa svjetskom karijerom (Lady Miles Davis of Europe) koja će nastupiti sa svojim bandom te 29. srpnja u nastupu NO BS! BRASS BANDA iz Richmonda u Virginiji koji po prvi put nastupa u Europi. Slove kao band pozitivne energije uz nekontrolirani spontani ples. Njihova glazba istražuje neotkrivena područja unoseći duh New Orleansa u izvorni East Coast moderni funk dok također neustrašivo kombiniraju s elementima Jamesa Browna, Johna Coltranea, Michaela Jacksona  i Led Zeppelina. Prava glazbena poslastica za kraj festivala.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...