INTOWORK; Program zahvaljujući kojem je zaposleno 73 invalida, 70 posto za stalno

Povodom završetka provedbe projekta INTOWORK – osposobljavanje na radnom mjestu za povećanje konkurentnosti na tržištu rada nezaposlenih osoba sa slušnim i vizualnim oštećenjima, tjelesnih invalida i oboljelih od multiple skleroze dana 20. srpnja 2016. je u prostorijama Multimedijalne dvorane Gradske knjižnice Zadar održana završna konferencija za medije.

Projekt INTOWORK se od početka travnja 2015.g. provodi u sklopu programa bespovratnih sredstava IPA IV – Razvoj ljudskih potencijala; Poboljšanje pristupa tržištu rada osoba s invaliditetom. Ukupna vrijednost projekta iznosi 137.552,37 EUR, od čega se 96.836,90 EUR, odnosno 70,4% vrijednosti projekta sufinancira od strane Europske unije.

Ciljana skupina projekta su nezaposlene osobe sa slušnim i vizualnim oštećenjima, tjelesni invalidi te oboljeli od multiple skleroze s područja Zadarske županije, a glavni cilj projekta je povećanje njihove konkurentnosti na tržištu rada.

Na konferenciji pročelnica Vukić navela je podatak da je trenutno na Zavodu za zapošljavanje na području Zadarske županije evidentirano 132 nezaposlene osobe s invaliditetom, od čega 106 osoba spada u ispostavu Zadar. Istakla je činjenicu da je realna mogućnost da je broj nezaposlenih osoba s invaliditetom i veći jer neki od njih su nezaposleni ali nisu evidentirani kod Zavoda, ili prilikom evidentiranja nisu htjeli navesti svoj invaliditet.

Konferencija za medije povodom završetka projekta INTOWORK je završena u optimističnom stilu. Naime, gđa Vukić je istakla da se pozitivni pomaci u zapošljavanju osoba s invaliditetom vide i u činjenici da je za vrijeme trajanja ovog EU projekta zaposleno 73 osoba s invaliditetom, od čega je 70 posto zaposleno u redovan radni odnos, a 30% ih je zaposleno kroz javne radove ili SOR. Među osobama koje su primljene u redovan radni odnos, čak 90 posto ih je zaposleno u privatnom sektoru.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...