Svima s oznakom HOP Tkon odobrio bespatno korištenje javne površine

Općina Tkon svim nositeljima oznake “Hrvatski otočni proizvod” s područja općine odobrila je korištenje javne površine bez naknade za postavu stolova u svrhu sezonske prodaje proizvoda i suvenira sa oznakom “HOP”, pišu Naši školji.

Sve to u svrhu poticanja razvoja otočne proizvodnje, očuvanja otočne tradicije i brendiranje proizvoda prestižnom oznakom “HOP” koju dodjeljuje Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova EU, ističu iz Općine Tkon.

Ponuda autohtonih otočnih proizvoda je i dodatna turistička ponuda svim gostima i posjetiteljima Tkona.

Na području Općine Tkon 14 je nositelja oznake “HOP” za različite proizvode i suvenire, od toga za dva nematerijalna proizvoda: manifestacija “Škraping” i Pučko crkveno pjevanje koje izvode Pučki pivači crkve sv. Tome Apostola, te je ove godine novih 5 dobitnika oznake “HOP” za: prirodni sapun na bazi maslinovog ulja, melemi od smilja i kamilice, parfem od divlje ruže, kuglice od suhih smokava sa čilijem i za tjesteninu sa domaćom blitvom. Više puta tijekom ljetne sezone u Tkonu se održavaju Ljetni Sajmovi otočnih proizvoda i zimi za vrijeme manifestacije “Škraping” kada se održava najveći Sajam otočnih proizvoda na kojem nastupaju izlagači sa gotovo svih jadranskih otoka.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...