DRAMA U TELAŠĆICI: Ronilac u teškom stanju prevezen u zadarsku bolnicu

Ukrajinski ronilac u srijedu je poslijepodne hitno prevezem iz Sali u zadarsku bolnicu pošto je za vrijeme ronjenja osjetio zdravstvene smetnje, priopćilo je Ministarstvo pomorstva, prometa i infrastrukture.
Hitan medicinski transport 61-godišnjaka obavili su djelatnici Lučke ispostave Sali nakon što je Nacionalna središnjica za usklađivanje traganja i spašavanja na moru (MRCC Rijeka) oko 16,40 sati primila poziv posade motornog broda „Niroca III“, hrvatske zastave kojim je u trenutku dojave obavljan transport ronioca u teškom zdravstvenom stanju prema Salima.

Djelatnici saljske Ispostave odmah su po zaprimljenoj dojavi isplovili u susret tom brodu te su unesrećenog ronioca prekrcali na službeno plovilo LI Sali i prevezli ga u Sukošan, gdje su pacijenta u 17.25 sati preuzeli djelatnici Hitne medicinske pomoći Zadar u daljnje postupanje u zadarsku Opću bolnicu.

Prema prikupljenim podacima, ukrajinski ronilac sudjelovao je u ronilačkoj turi na području Parka prirode Telašćica, kada je u jednome trenutku osjetio zdravstvene smetnje zbog čega su organizatori ronjenja poduzeli hitan transport ronioca prema Salima.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...