Enio Meštrović kritizirao hrvatski šoubiznis… ili?

Hrvatska politika, naš najsjajniji šoubiznis, našla se na udaru satirične kritike koji nam je poslao Enio Meštrović, poznati zadarski politički aktivist. Što je poručio narodu, političarima i zvijezdama, pročitajte u nastavku.

Najsjajnije zvijezde našeg, hrvatskog šoubiznisa i ove godine prolaze kroz šuplji pašabrod slipog žirija. Nakon poraznih pokazatelja gledanosti zvijezda naspram paralelnog Big brothera istih, sklopljen je basnoslovni ugovor sa svim akterima. Za nikad kraći glazbeno scenski spektakl (jedan misec op.a.) finalisti showa bit će na plaći TV gledatelja slijedeće četiri (4) godine. Ugovorom su vezani za dostupnost i davanje intervjua minimalno dva puta misečno. Teme su zadane i mogu varirati od plitkih uvreda stručnom žiriju do sijanja mržnje i netrpeljivosti prema drugim finalistima.

U interesu TV kuća natjecatelji su više manje isti, poznati iz prijašnjih reality emisija. Urednici zvijezdanog trača garantiraju vrhunske transformacije plesača u pjevače i obrnuto. Vidjet ćete krivonoge plesne antitalente u indetičnoj izvedbi Fred Astaira, gluhonijeme kvaritone kako do suza raspamećuju žiri pjevajući Pavarottijeve arije… i još puno, puno toga što ćete čekati da doznate iz dana u dan. Glasovanje će biti samo jednom, u finalnu nedilju kroz cili dan. Rezultate će Vam objaviti isti žiri, zaogrnut komisijom naše svijesti željne senzacionalnosti i žutila. Utonut ćemo ili ne u san, slaveći ili proklinjući izvedbe naših zvijezda, trenutačno zaslijepljeni činjenicom da sve svjetske TV postaje objavljuju objavu našeg žirija i prenose pozdrave i poruke sličnih šoumena ali svjetske scene. Pozivi (odazivi) glasovanja iz fiksne i mobilne mreže su besplatni. Sav iznos će u Vaše ime, kroz slijedeće četiri (4) godine uplatiti Republika Hrvatska kao humanitarnu pomoć u akciji “Tvoje lice zvuči poznato” da ne rečen glupo.

Za ilustraciju malo izborne statistike za kraj;
Hrvatska ima 4,2 miljuna stanovnika sa tendencijom pada. Indija će još malo, sa miljardu i sto miljuna uvatiti Kinu koja ima miljardu i sto pedeset. A mi se kurčimo ka da je ovaj svit stvoren samo za nas!? Kaže Mile Šarlija sa Tulovih greda opisujući silu jednog omalenog napaljenog čovika: “Tigre, da si cili koliki si – kurac, njoj je to malo!” Zvuči li Vam lice “Ljubavi sa sela” poznato?

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...