Kandidat HSS-a Račić posjetio Benkovac

Načelnik općine Lovinac i kandidat HSS-a na listi Narodne koalicije Hrvoje Račić pod sloganom „Velebit nas spaja, a ne razdvaja“ posjetio je jučer Benkovački sajam. U razgovoru i druženju s građanima istaknuo je nekoliko važnih odrednica svog programa  koje ujedno čine i okosnicu njegovog dosadašnjeg i budućeg političkog djelovanja.

Najvažniji Račićev cilj upravo je spajanje Dalmacije, Like i Primorja  jer, kako je istaknuo,  jedino će se na takav način ostvariti cjelovit, svrhovit i održiv razvoj prostora koji imaju puno toga zajedničkog.

Svjestan da s pozicije načelnika općine ne može više ništa napraviti za hrvatsko selo, odlučio se kandidirati u 9. Izbornoj jedinici za narodnog zastupnika u Saboru. Njegova misija je raditi na zaštiti domaćih poljoprivrednih proizvoda  i proizvođača, a u tome ima velikog iskustva jer je upravo Hrvoje Račić sa svojim timom pokrenuo tvrtku Agro Velebit  i brandirao Lički krumpir.

Jučerašnje druženje na Benkovačkom sajmu bilo je upravo to – povezivanje Like i Dalmacije. Prezentirajući  ličke autohtone proizvode Račić je istaknuo kako će predložiti niz izmjena zakona koji se odnose na pravedniju dodjelu poljoprivrednih zemljišta i kako će se u Hrvatskom Saboru boriti protiv nelojalne konkurencije hrvatskom seljaku pri nekontroliranom uvozu jeftine i nekvalitetne hrane.

Isto tako, istaknuo  je važnost  Europskih  fondova koji moraju biti dostupni svakom malom proizvođaču, čemu će Račić dati poseban naglasak u svom radu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...