Mirko Miočić vraća se na male ekrane!

Moram odraditi drugu etapu fizikalne terapije, no mnogo mi je bolje. Volio bih se vratiti ekipi ‘Potjere’ već sredinom jeseni, rekao je Mirko Miočić (60).

Jedan od najpoznatijih kvizaša, kako doznajmo, trebao bi se pridružiti lovcima Morani Zibar, Deanu Kotigi i Krešimiru Sučeviću Međeralu. Snimanje kviza već je počelo. Ovisno o njegovu drugom boravku u toplicama, naknadno će u “Potjeri” natjecateljima svojim znanjem parirati i omiljeni Miočić. Liječnički tim koji s Mirkom radi na fizikalnoj terapiji je optimističan, pa je njegov povratak na male ekrane nakon više od šest mjeseci izbivanja sve izgledniji.

Odmor u Rtini s mamom

– Njegovo mjesto ga čeka, a kad će se vratiti, ovisi o njegovu zdravstvenom stanju. Ekipa HTV-a želi mu brzi oporavak i povratak – rekli su nam na državnoj televiziji. Miočić se proteklih tjedana odmarao u obiteljskom domu u Rtini gdje živi s bratom Marijanom i majkom, a u srpnju je proslavio 60. rođendan. Sprema se za ponovni odlazak u toplice gdje će zapečatiti svoj višemjesečni oporavak i, najavljuje, vratiti se u kondiciju u kakvoj je bio uoči iznenadnog odlaska u zadarsku bolnicu u ožujku.

Ništa ga nije iznenadilo: Mirkov optimizam iznenadio je njegove prijatelje koji su ga bodrili dok je bio prikovan za krevet. On je vjerovao da će se oporaviti

Zbog komplikacija izazvanih dijabetesom s kojim se bori godinama, Miočić je bio na nekoliko operacija. Zadarski liječnici su mu morali amputirati na jednoj nozi potkoljenicu, a na drugoj stopalo. Zatim je otišao u KBC Dubrava gdje je odlazio na tretmane u barokomoru kako bi se što brže oporavio. Miočić nije gubio optimizam i u najtežim danima tješio je obitelj i prijatelje.

– Mirko je uvijek dobre volje, optimističan i smiren. Iz bolničkog je kreveta redovito gledao kviz i komentirao nas. Uvjerena sam da će nam se vratiti jer nam nedostaje u ekipi – rekla je Zibar.

Pažljivo birao proteze

Ona je poznatog lovca posjećivala u bolnici s ostatkom ekipe kviza, a Miočić se najviše obradovao dugogodišnjem suradniku i prijatelju Tariku Filipoviću (44). Glumac je Mirku najdraži voditelj, ali i dobar prijatelj s kojim se druži kad god Tarik posjeti Zadar. Pili su kavu u bolničkoj kantini, a Mirko nije odbijao obožavatelje koji su mu prilazili i molili ga da se fotografira s njima.

– Jako volim Miočića. Nas dvojica se lijepo nadopunjujemo i ta suradnja će se sigurno nastaviti čim se on oporavi – rekao je Tarik. Mirko se u bolnici raspitivao o protezama, o čijem se odabiru konzultirao s ortopedom i uz pomoć kojih je ponovno stao na noge. Omiljeni lovac godinama je radio u Zadru u izdavačkoj kući. Bio je urednik i lektor za povijesna i enciklopedijska izdanja. Otkaz je dobio 2009. godine. Proglasili su ga tehnološkim viškom te je završio na burzi i primao novčanu naknadu za nezaposlene.

Nije zaradio u kvizu

Nakon što je postao omiljeni ‘džoker zovi’ u kvizu “Milijunaš”, Miočić se proslavio znanjem, a gledatelji su ga zavoljeli zbog jednostavnosti i iskrenosti.

– Ja zaista nisam planirao postati profesionalni pomagač natjecateljima. Besplatno sam to radio prijateljima kojih zaista imam puno. Onda su se počeli javljati i nepoznati ljudi, a većina mi je u znak zahvalnosti honorirala moju pomoć – rekao je o svojem angažmanu u “Milijunašu”.

Prvi put je nastupio u kvizu ‘3, 2, 1 – ali vrijedan’ sa 17 godina. Proslavio se u “Kviskoteci” pobijedivši 1982. godine, a u ukupnom poretku bio je treći najbolji igrač svih sezona.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...