Ništa od ukidanja trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija!

Ukidanja trajektnih i brodskih linija neće biti, a rok za javnu raspravu o plovidbenom redu produljuje se do 16. rujna. Izjavio je to predsjednik Otočnog sabora Denis Barić na temelju dopisa koji je ta udruga dobila od ministra pomorstva, prometa i infrastrukture Olega Butkovića.

– Na našu izričitu zamolbu da se produlji rok za Javno savjetovanje, ministar Oleg Butković nam je pismeno potvrdio da je rok produljen do 16. rujna, a od 12. do 16. rujna Savjetovanje će se održati i na sastancima u županijama uz sudjelovanje predstavnika gradova i općina te Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture i Agencije za obalni linijski pomorski promet, kazao je Barić te dodao da je nakon prošlotjednog Vladinog poziva na Javno savjetovanje putem Središnjeg državnog portala o linijama u pomorskom putničkom prometu i najave da će se sljedeće godine broj trajektnih, brodskih i brzobrodskih linija sa 56 smanjiti na 49, Otočni sabor primio na stotine poziva sa svih otoka.

– Reagirali su predstavnici lokalne samouprave, udruge građana i pojedinci. Mi smo se također očitovali javnim pismom upućenim ministru pomorstva i ravnatelju Agencije za obalni linijski pomorski promet. Tražili smo da se prvotni rok za Javno savjetovanje od sedam dana produlji te da se ne ukida nijedna linija ili dnevno putovanje. Dapače! Smatramo da bi nam svima trebalo biti u interesu zadržavanje postojećeg standarda, ako ne i poboljšanje u povezivanju otoka s kopnom i međuotočno povezivanje, navodi Barić.

Podsjetimo, Vlada Republike Hrvatske otvorila je 24. kolovoza preko Središnjeg državnog portala, e-Savjetovanja, javno savjetovanje o Prijedlogu Odluke o određivanju državnih linija u javnom prijevozu u linijskom obalnom pomorskom prometu. Redoviti javni prijevoz u linijskom obalnom pomorskom prometu u Republici Hrvatskoj aktualnom Odlukom obuhvaća 56 državnih linija, od kojih se održavaju 52 linije (25 trajektnih, 15 brzobrodskih i 12 brodskih linija) na kojima koncesijski ugovori u javnom prijevozu ističu 31. prosinca 2016., a novim prijedlogom bilo je predviđeno 49 državnih linija.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...