Ovo su zadarski kandidati HDZ-a za IX. izbornu jedinicu

U javnost su dospjela imena zadarskih kandidata za listu HDZ-a u IX. izbornoj jedinici. Iz šarolikog popisa ljudi Andrej Plenković izabrat će svoje uzdanice na predstojećim izborima. Pet osoba iz Zadra dospjet će na listu, a odluka će za europarlamentarca Plenkovića biti izrazito teška – igrati na sigurno sa starom gardom koja dolazi s kosturima iz ormara ili iskušati sreću s novim ljudima koji ne garantiraju uspjeh.

U igri je i opcija da Plenković odbije sva imena s liste, no tako riskira hlađenje odnosa na relaciji Zagreb – Zadar što mu sigurno neće ići u prilog. Koliko god Zadar glasio za leglo korupcije, posebice u redovima HDZ-a, drugi mu je nadimak “bastion HDZ-a”, a njega nije zaradio na praznim pričama. Upravo zato čini se da će Plenković morati plesati kako zadarski HDZ svira, a on je odsvirao sljedeće tonove.

Županijski odbor HDZ-a predlaže sljedeće osobe:

Martin Baričević
Šime Erlić
Branko Dukić
Božidar Longin
Davor Lončar
Dario Nakić
Grozdana Perić
Sandra Vukić
Stipe Zrilić
Božidar Kalmeta
Josip Faričić
Vitomir Prtenjača

Dodatni su kandidati Josip Bilaver kojega je predložila Mladež HDZ-a, Željko Dilber kao kandidat Zajednice branitelja HDZ-a, dr. Ante Bralić pred Akademskom zajednicom i dr. Zlatko Begonja kao kandidat Zajednice utemeljitelja.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...