Performans Foruma mladih SDP-a Zadarske županije za Međunarodni dan mladih

“Kada bismo pitali građane:“ Je li ulaganje u mlade – ulaganje u budućnost?“ , velika većina zasigurno bi se složila s iznesenim stavom. No, na pitanje kada je Međunarodni dan mladih vjerojatno većina ne bi znala odgovor.

Mladi su danas, više nego ikad, suočeni s brojnim poteškoćama i velikom borbom za bolju budućnost bez obzira na mjesto rođenja. Primjeri iz Zadra to nam potvrđuju. Mladi u velikom postotku, upravo iz našeg grada, odlaze “trbuhom za kruhom”. Zadar je grad koji godinama nema ni Program djelovanja za mlade. Mladi su u našem gradu zapostavljeni, a time i ulaganje u budućnost. Nažalost, Zadar nije iznimka. Svjedoci smo ukidanja aktivnih mjera zapošljavanja za mlade i smanjenja financijskih sredstava za Sveučilište. Mladi su primorani potražiti bolju budućnost izvan naše zemlje, najčešće u zemljama Europske unije. No, i mnoge zemlje Europske unije suočene su s velikom nezaposlenošću mladih te i same pokušavaju riještiti taj gorući problem. Iako i države EU imaju problema i takve su privlačne mnogim mladim ljudima koji preko Mediterana bježe iz Afrike ili pak balkanskom rutom s Bliskog istoka od rata i gladi.

Svi mi mladi, bili u Zadru ili negdje drugdje u svijetu imamo različite puteve odnosno borbe za bolju budućnost, ali u konačnici svi imamo zajednički cilj, obrazovati se i svojim radom doprinositi boljitku društva u kojem živimo.

Upravo kako bismo podsjetili naše sugrađane, ali i brojne turiste koji borave u našem gradu, na svakodnevnu borbu koju mladi vode za bolju budućnost, organizirali smo “mini” plivački maraton duž naše Zadarske rive sa završetkom na Morskim orguljama. Misli globalno, djeluj lokalno!

Different roads, same goal, better future! #YouthDay2016″

Forum mladih SDP-a Zadarske županije

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...