Petnaest godina prijateljstva donijelo Fanteli, Mareniću i Hrvatskoj olimpijsko zlato!

Šime Fantela i Igor Marenić u velikom su stilu osvojili prvo hrvatsko jedriličarsko zlato! Ukupno je to četvrta zlatna medalja Hrvatske u Riju i osma osigurana medalja na našim najupsješnijim Igrama u povijest, javlja tportal.

Šime Fantela i Igor Marenić većinu su posla obavili prije današnjeg plova za medalju, no nisu kalkulirali. Pratili su krajičkom oka jedine preostale rivale iz Grčke, no jedrili su ‘svoju regatu’ i bez turbulencija osigurali 8. mjesto koja im je ostavila golemu prednost u ukupnom poretku.

Bacili su se u ocean, čvrsto uhvatili zastavu i krenuli u slavlje još jednog podviga za pamćenje hrvatskog sporta. 15 bodova prednosti pred srebrnim Australcima i brončanim Grcima govore sve. Klasa za sebe, apsolutna dominacija u Riju!

Tako su nakon 15 godina plodonosnog prijateljstva i suradnje upisali povijest hrvatskog jedrenja kao prvi olimpijski pobjednici, te nastavili povijesnu berbu medalja u Rio de Janeiru. Trenutno u zbiru imamo četiri (nakon braće Sinković, Glasnovića i Perkovićeve) zlata, srebra Damira Martina i Tonćija Stipanovića, te osigurane medalje vaterpolista i Filipa Hrgovića koje tek trebaju dobiti svoj konačan sjaj.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...