Performansom ‘Ljudi, a ne brojevi’ započinje 20. Zadar snova

U 18:45 danas  započinje Zadar snova s performansom Ljudi, a ne brojevi. Preispitujući poziciju u društvu skupina mladih je sastavila izvedbenu šetnju kroz Poluotok. Izabrali su mjesto i na njemu umjetnički opisali svoj odnos prema svom gradu. Nakon prologa na Trgu pet bunara obilaze Palminu kraj sv. Šime i počinjemo u 19 sati na Narodnom trgu. Preko Kalelarge idu do Foruma gdje će se pod vodstvom Tine Keserović održati građanski zbor pjesme Zadarska, domaćeg pisca Želimira Periša, poetski ep koji doku-stilom pretresa ‘predpovijest’ opisujući sadašnjost ‘u slobodi’.

Retro-oda će biti vizualizirana kroz performans splitskog umjetnika Gilda Bavčevića pred Stupom srama.

Novalis festival

Nakon ove šetnje svi sudionici idu na glazeni dio festivala. Glazbeno kazalište otvara Zadar snova u 20:00 u sv. Nikoli,razgovorom s gostujućim umjetnicima.

U 20:30 očekuju vas atmosferične, eksperimentalne jazz improvizacije obogaćene elektronikom i svjetlosnim efektimaRayons UV ChromosonEnsemblea s posebnim gostom Andreas Morinellom,solistom i dirigentom HRT Jazz orkestra.

Za pauze između dva koncerta, u 21:30 u sv. Nikoli će biti postavljena zvučna instalacija Alvina Luciera koja putem mjerenja moždanih valova kreira vibraciju zvučnika koji pokreću udaraljke.

Raving Sings, u 22:00, serija kratkih elektro-akustičkih komada Kalashnikov feat. Reactive Ensemble, u kojima udaraljkašica koristi objekte iz svakodnevne upotrebe kao kaktus, šiške, gitara, a koji su elektronskim putem povezani u multimedijalni performans, interaktivnu video projekciju, ples.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...