Vikend prevrtljiv, čuvajte se gromova i munja!

Prema prognostičkim materijalima, pred nama je nestabilan i promjenjiv vikend, s vrlo vrućim petkom i promjenom vremena u noći na subotu, te stabilizacijom u nedjelju.

U petak će veći dio dana biti pretežno sunčano, vrlo vruće i neugodno sparno. Prema kraju dana u zapadnim krajevima unutrašnjosti te na sjevernom Jadranu postupno će biti oblačnije, a mjestimice uz jači razvoj oblaka mogući su pljuskovi s grmljavinom. U noći na subotunaoblačenje će se proširiti na veći dio zemlje pa su pljuskovi mogući u većini krajeva. Ponegdje može biti i jačeg grmljavinskog nevremena. Puhat će slab i umjeren jugozapadnjak, na Jadranu i jugo. Prema kraju dana na sjevernom Jadranu jugo će okrenuti na buru. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 14 do 19, a na Jadranu od 20 do 25°C. Najviša dnevna temperatura od 30 do 35°C.

U subotu će posvuda biti vrlo promjenljivo i svježije. Prijepodne je moguća kratkotrajna kiša ili lokalni pljuskovi s grmljavinom. Tijekom poslijepodneva sunčanije, ali je je i dalje moguć pokoji kratkotrajni lokalni pljusak. Zapuhat će sjeverni vjetrovi. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu će jačati bura, koja će do kraja dana biti jaka, podno Velebita s olujnim udarima. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 13 do 18, a na Jadranu od 19 do 25°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 25 do 30, a na Jadranu od 27 na sjeveru do 32°C na jugu i otocima.

U nedjelju će posvuda biti ponovo sunčanije i stabilnije. Prevladavat će pretežno sunčano vrijeme. Tek ponegdje će još postojati mala mogućnost za poneki lokalni poslijepodnevni razvoj oblaka praćen kratkotrajnim pljuskom, uglavnom u gorskoj unutrašnjosti. U unutrašnjosti će puhati slab i umjeren sjeverac, a na Jadranu umjerena i jaka bura koja će još ujutro na sjevernom Jadranu imati i olujne udare. Tijekom dana vjetar će posvuda postupno slabiti. Jutarnja temperatura u unutrašnjosti od 15 do 19, a na Jadranu od 23 do 27°C. Najviša dnevna temperatura u unutrašnjosti od 24 do 29, a na Jadranu od 29 na sjeveru do 34°C na jugu i otocima.

Prema trenutnim prognostičkim materijalima, stabilno, sunčano i ponovno vruće vrijeme zadržat će se barem i u prvoj polovici sljedećeg tjedna.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...