Akcija mladih prijavila Plenkovića DIP-u

Akcija mladih prijavila je u ime koalicije Jedina opcija Andreja Plenkovića DIP-u zbog spornog e-maila koji je poslan s adrese javnih institucija RH. O čemu se radi pročitajte u dopisu.

Tko na malom padne, kako bi se tek na većem razbio?

Akcija mladih je u ime Jedine opcije; koalicije Živog zida, Promijenimo Hrvatsku, Frankera i Akcije mladih uputila službeni prigovor Etičkom povjerenstvu za izbore Državnog izbornog povjerenstva, zbog zloupotrebe ministarstava pod tehničkom Vladom hdz-a i Mosta.

Čelnik stranke hdz Andrej Plenković se u sklopu vlastite izborne kampanje reklamira putem elektronske pošte službenih adresa javnih institucija Republike Hrvatske!

Kao i neke druge javne službe primjerice HGSS koji je također reagirao, takvo reklamiranje u Jedinoj opciji smatramo apsolutno nedopustivim.

Naravno da je Andrej Plenković isti je dan dobio odgovor poslan na njegovu službenu poštu navedenu u reklami i od strane osobe koja nas je upozorila da se službene adrese javnih institucija koriste za promidžbu hdz-a, citiramo: „Javna institucija u kojoj radim meni nikada nije poligon za iskazivanje političkih stavova i smatram izuzetno neprimjerenim da je vaša opcija iskoristila službeni mail javne institucije za promidžbu – što smatram zloupotrebom! O tome ću izvijestiti etičko povjerenstvo za izbore i poslati primjedbu Državnom izbornom povjerenstvu!“.

Slične protestne mailove prema našim saznanjima, dobio je od najmanje još dvije osobe.

Zato je još gore što se Andrej Plenković u dnevniku jedne nacionalne televizije na pitanje o takvim elektronskim reklamama izjasnio da se „šalju samo na privatne adrese“. To je notorna laž i može se lako provjeriti u nastavku ove objave gdje šaljemo sporni mail poslan od strane hdza, na službenu adresu u javnoj instituciji, na što bez greške upućuje domena „hr“ . (Takvo što zna svatko pa sigurno i europski diplomat kao što je Andrej Plenković, osobito što je dodatno upozoren i od samih primatelja/korisnika službene pošte).

Akcija mladih uvjerena je da se u sustavu europske administracije u kojoj je Andrej Plenković proveo veći dio svog radnog vijeka, nikako ne bi moglo dogoditi da jedna stranka zloupotrebi dostupnost službenih adresa preko ministarstava u kojima trenutno obnaša tehničku vlast za izbornu promidžbu!

To jasno pokazuje koliko je stranka hdz  i sam njen čelnik sklon pasti i na malim stvarima, pa se pitamo kako je tek na većim? Da nije tragično bilo bi smiješno da takva stranka i njen čelnik koriste slogan „vjerodostojno“. A lažu. I zloupotrebljavaju dostupnost ministarstava za vlastitu korist.

 Koalicija Jedina opcija u kojoj je Akcija mladih član uvijek i svugdje na “malom” kao jednako  na velikom sprječava zloupotrebu sustava za privatne i stranačke probitke, jer smatramo da građanke i građani Hrvatske napokon zaslužuju vlast koja će služiti dobrobiti građanki i građana Hrvatske, a ne zloupotrebljavati i kršiti zakonske i moralne norme Republike Hrvatske na štetu građana i Hrvatske.

Sporni e-mail pročitajte ovdje.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...