Najbolji način da izgubite kilograme jest da prestanete pričati o tome

Iako ovo ljeto još službeno nije gotovo, mnogi među nama već su počeli voditi više računa o svom zdravlju i izgledu te paziti što stavljaju na tanjur, kao što su i produžili članstva u teretani i slično. A ako ste upravo u procesu gubljenja kilograma, kako biste sljedeće ljeto dočekali u zavidnoj formi, ova će vas nova saznanja itekako zanimati.

Istraživanje je provedeno na American Academy of Pediatrics, a ono je otkrilo kako je “razgovor o težini”, odnosno razgovor s drugim ljudima o tome koliko ste teški, jedan od najbržih načina kako sabotirate sliku o svom tijelu i odnos s hranom.

Evo i zašto. Vratite se nakratko u djetinjstvo. Prema istraživačima, ako roditelji provode previše vremena fokusirani na vlastitu težinu, pozitivno ili negativno, ili potičući djecu da paze na istu, za tu djecu je i vjerojatnije da će usvojiti nezdrave strategije mršavljenja, kao što su dijete ili prejedanje kao rezultat.

S druge strane, puno je bolje razgovarati o tjelesnoj slici, s naglaskom na zdravim navikama, što uključuje što zdraviju prehranu, bez spominjanja kilograma.

Drugim riječima, napori za mršavljenjem nikada ne bi smjeli biti igre brojeva. U tome je tajna, otkrivaju stručnjaci.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...