Temperature nastavljaju rasti kroz cijeli tjedan, u Dalmaciji se očekuje i 30°C

Danas se u većem dijelu zemlje očekuje sunčano vrijeme, uz malu, u središnjim i istočnim predjelima povremeno i umjerenu naoblaku. Ujutro i tijekom prijepodneva, u unutrašnjosti mjestimice magla i sumaglica, osobito u kotlinama i područjima uz rijeke.

Vjetar će većinom biti slab, a na Jadranu će puhati do umjerena bura, poslijepodne prolazno okrenuti na sjeverozapadnjak i zapadnjak. Najviša dnevna temperatura uglavnom između 18 i 23 na kopnu te od 23 do 26 °C na obali i otocima.

I sutra sunčano

Pretežno sunčano vrijeme očekuje se i sutra, u Dalmaciji i vedro. Na kopnu se ujutro očekuje mjestimice magla i sumaglica, a danju povremeno i umjerena naoblaka, piše DHMZ. Vjetar većinom slab jugozapadni.

Na Jadranu u prvom dijelu dana slaba do umjerena bura, potom jugozapadnjak i sjeverozapadnjak. Najniža jutarnja temperatura zraka od 4 do 9, na Jadranu od 13 do 18, a najviša dnevna uglavnom između 18 i 23 na kopnu te od 22 do 26 °C na Jadranu.

DHMZ: U nedjelju i ponedjeljak kiše

Prema sedmodnevnoj prognozi DHMZ-a, u utorak, srijedu, četvrtak, petak i subotu čeka nas uglavnom sunčano vrijeme, s najvišim dnevnim temperaturama koje će se kretati od 20 do 25 °C.

U nedjelju se očekuje pojava naoblake te kišovito vrijeme, kao i ponedjeljak, a najniže temperature bi se trebale kretati oko 13 °C.

Crometeo: Nastavlja se “bablje ljeto”

Ovog tjedna možemo očekivati još i toplije temperature, piše Crometeo u svojoj tjednoj prognozi, najavljujući “bablje ljeto” za sljedećih 10-ak dana. Anticiklona će dominirati nad Hrvatskom do petka, a u subotu će tlak zraka padati uz mogućnost jačanja južine, ali i daljnji rast temperature zraka.

Na Jadranu će tijekom utorka prevladavati pretežno vedro vrijeme. Ujutro je kotlinama zaobalja moguća magla. U noći i ponovno navečer slaba do umjerena bura, danju će puhati slab vjetar zapadnih smjerova. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C. Srijeda će također biti vedra. U noći će puhati slaba do umjerena bura, danju slab zapadnjak i jugozapadnjak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature kretat će se od 22 do 26°C. Sunčano vrijeme očekuje se i u četvrtak i petak. Minimalne jutarnje temperature zraka u zaobalju od 5 do 12°C, uz obalu i na otocima od 13 do 18°C. Najviše dnevne temperature od 22 do 26°C.

Za vikend nas na Jadranu čeka toplo vrijeme, vjerojatno i toplije nego prethodnih dana, a tek prolazno će zapuhati jugo. Ipak, ne može se isključiti mogućnost kiše u drugom dijelu subote.

Sunčan tjedan u unutrašnjosti

U unutrašnjosti se u utorak očekuje pretežno sunčano, suho i ugodno vrijeme. Uz slab vjetar sjevernih smjerova bit će pomalo friško, ali danju ipak sasvim ugodno. Tijekom noći i jutra moguća je magla uz smanjenu vidljivost pa se svim sudionicima u prometu preporučuje oprez. Jutarnja temperatura bi se mogla kretati od 4 do 9 Celzijevih stupnjeva, a najviša dnevna između 18 i 22°C. U srijedu se nastavlja stabilno, pretežno sunčano i suho vrijeme. Jutarnja temperatura od 4 do 10, a najviša dnevna većinom oko ili malo iznad 20 Celzijevih stupnjeva. Slično vrijeme se očekuje i u četvrtak i petak. Uglavnom suho uz kombinaciju sunca i oblaka, a ujutro je moguća i kratkotrajna magla. Jutra friška, ali uz lagani porast temperature. Danju će biti ugodno toplo, svakim danom sve toplije jer će zajužiti uz umjeren jugozapadni vjetar koji donosi topliji zrak.

Većinom suho, toplo i vjetrovito vrijeme bi se trebalo zadržati i u subotu. Potkraj dana može biti više oblaka. Zbog južine će već od jutra biti toplo, a dnevna temperatura će se kretati oko 25 Celzijevih stupnjeva. U nedjelju se očekuje djelomično sunčano i vrlo toplo vrijeme uz južinu. Povremeno može biti više oblaka, ali samo je ponegdje moguća koja kišna kap, nema na vidiku nikakve veće kiše. I ponedjeljak bi mogao biti malo rizičniji, ali u trenutku izrade ove prognoze još nije bilo sasvim jasno hoće li ti oblaci ostati izvan granica Hrvatske. U svakom slučaju to ne bi bilo nikakvo jače pogoršanje.

Jesenskih ciklona i većih zahlađenja neće biti ni početkom sljedećeg tjedna, piše Crometeo. Očekuje se daljnji lagani porast temperatura zraka, koje se ponegdje mogu čak približiti vrućih 30 Celzijevih stupnjeva, osobito u Dalmaciji i Slavoniji, donosi Index.hr.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...