Danas dvoboj Zadra i Partizana: “Potrebna nam je pozitivna energija iz gledališta!”

Košarkaši Zadra u derbiju 10. kola ABA lige, danas 19. studenog (od 19 sati) u dvorani Krešimira Ćosića ugošćuju velikog rivala, momčad Partizana.

Nakon gostujuće pobjede nad Mornarom u prošlom kolu, val optimizma širi se zadarskom svlačionicom, a trener Zadra Ante Matulović svjestan je važnosti utakmice…

Partizan je ime koje uvijek plijeni pozornost zadarske publike pa se nadam da će i ovom prilikom dvorana biti poprilično ispunjena. Potrebna nam je pozitivna energija iz gledališta, iako su igrači već sami po sebi vrlo motivirani, ali taj poticaj s tribina im je uvijek dodatan potstrek da se bore još više. Partizan u posljednje vrijeme nije u naročitoj formi i vjerujem da će u Zadru nastojati napraviti sve da iziđe iz krize, a vjerojatno smatraju i da smo mi protivnik po mjeri za to. Moramo se pridržavati dogovora i uložiti maksimalnu energiju i borbenost tijekom svih 40 minuta te ne dopustiti crne rupe, koje su nam se događale u nekim prethodnim susretima. Partizan je jako dobar kolektiv, posebno u obrani i ne popuštaju nijednog trenutka. Moramo znati odgovoriti njihovoj agresivnosti. Hatcher je vrlo dobar strijelac, poznate su Veličkovićeve kvalitete, a Vrabac je izuzetno dobar obrambeni igrač, koji vrši jaki pritisak na prednju liniju, istaknuo je trener Zadra u najavi utakmice.

Jedan od najvećih uzdanica Zadra, mladi Lovro Mazalin najavljuje borbenu utakmicu domaće momčadi…

Pobjeda protiv Mornara u Baru dala nam je dodatno samopouzdanje i vjetar u leđa i veselimo se nadolazećoj utakmici s Partizanom. Nadam se da će doći što više naših navijača i dati nam podršku, koja će nam biti itekako potrebna da savladamo tog vrlo dobrog protivnika. Partizan igra kvalitetnu i tvrdu košarku, ima iskusnog trenera, a na terenu je predvođen američkim playmakerom Hatcherom i iskusnim Novicom Veličkovićem. Sigurno nas čeka teška utakmica, ali dobro ćemo se pripremiti i idemo se boriti svom snagom i dati sve od sebe za pobjedu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...