Cestitka_Uskrs

Unatoč sjajnoj podšci publike, Zadar ostao bez snage za završnicu

Košarkaši Zadra u derbiju 10. kola ABA lige pred više od 7 tisuća bučnih navijača u Krešinom domu izgubili su od Partizana 69-76. U iznimno uzbudljivoj utakmici, gosti su u samoj završnici imali više koncentracije od borbenih domaćina i upisali važnu pobjedu, pišu iz KK Zadra.

Zadar je, nakon trice Baraća za 67-67, ostao bez snage za samu završnicu. Centar Partizana Luković je zabio 4 koša, a Amerikanac Hatcher je dodao još dva s linije slobodnih bacanja i pitanje pobjednika bilo je više-manje riješeno pri vodstvu Partizana 73-67. Zadrani se ipak nisu predavali, no napadački nisu uspjeli pronaći rješenje te su na kraju morali čestitati gostima iz Beograda na pobjedi 76-69.

Najraspoloženiji u redovima Zadra bio je Boris Barać s 24 poena, Marinković je dodao 16, a Vladović 12 koševa uz čak 8 asistenicija.

Gostujuću momčad je do pobjede predvodio Birčević s 15 koševa, Luković je dodao 14, a 12 Marinković ubačaja.

Zadar već sutra (18 sati) gostuje kod Zaboka u ogledu A-1 košarkaške lige hrvatskog prvenstva.

Ante Matulović, trener Zadra:
–    Ekipa Partizana je poznata po agresivnoj obrani i danas su to potvrdili protiv nas, ostavivši nas  na samo 69 postignutih koševa. Po meni, propustili smo priliku u prvom poluvremenu, kada smo trebali bolje materijalizirati našu dobru igru. Oni su prava napadačka ekipa, pogodili su neke šuteve na isteku napada preko ruke, što je nemoguće braniti.  Usprkos tome, mi smo imali utakmicu u egalu sve do zadnjih nekoliko minuta. Tada se uvukao nekakav strah u našu igru, propustili smo realizirati nekoliko otvorenih šuteva i to je iskusna momčad kao što je Partizan znala kazniti. Opet se pokazalo da nam nedostaje jedan koš igrač. Sve u svemu, odigrali smo jako borbenu i dobru utakmicu protiv Partizana i poraz od njih nije iznenađenje, ali ostaje žal za propuštenom prilikom, pogotovo što nismo nagradili našu sjajnu publiku.

Mislav Brzoja:
–    Tvrda utakmica, igralo se sve do pred kraj ritmom ‘koš za koš’. Jako mi je žao zbog ovog poraza, pogotovo zbog naše sjajne publike. Puno smo se trudili, dobro smo ih skautirali i pripremili se za ovaj ogled, ali su gosti na kraju imali više koncentracije i došli do pobjede.  Moramo poraditi na skoku, te puno bolje reagirati u obrani na vanjski šut, jer su nam ubacili previše trica.

Aleksandar Džikić, trener Partizana:
–    Imali smo određeni pritisak pred ovu utakmicu, zbog nekoliko neugodnih poraza koji su došli mahom zbog teškog rasporeda. Zadovoljan sam reakcijom igrača, uspjeli smo ‘usporiti’ Zadar koji inače ima vrlo tečnu igru i sviđa mi se kako oni igraju. Teško ih je braniti, jer su dobra atletska momčad i ako u obrani nisi maksimalno koncentriran mogu biti iznimno opasni. Osobno volim doći u Zadar koji je grad košarke, volim komunicirati s publikom iza klupe i uvijek je poseban doživljaj pobijediti u Zadru.

Vanja Marinković, igrač Partizana:
–    Ovo je iznimno bitna pobjeda za nas, pogotovo nakon dva vezana poraza, od Cedevite i Charleroia. Bila je to vrlo tvrda utakmica, obje momčadi su igrale vrlo koncentrirano, pogotovo u obrani, prednost je išla malo na jedno malo na drugu stranu, ali mi smo bili koncentriraniji u završnici i zasluženo pobijedili. Pogodili smo nekoliko važnih šuteva u presudnim trenucima i to je po meni presudilo pobjednika.

KK Zadar – KK Partizan NIS 69-76 (20-22, 18-17, 19-20, 12-17) KK Zadar: Vladović 12 (4s, 8a), Jelenković, Krajina 2, Jurica, Špaleta, Brzoja 3, Marinković 16, Tomas, Barać 24, Ramljak 6, Vrkić, Mazalin 6; KK Partizan NIS: Robinson 3, Ratkovica 3, Vrabac 5, Marinković 12, Veličković 5, Birčević 15, Koprivica, Andrić 8, Hatcher 11, Pot, Karahodžić, Luković 14.

Fotogaleriju pogledajte na stranicama KK Zadra.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...