Kormilo zadarskih starčevićanaca preuzeo Mate Lukić

Slijedom provedbe unutarstranačkih izbora na svim razinama i priprema za predstojeće opće lokalne izbore koji se imaju održati 2017. godine održan je izborni Zbor HSP AS za Grad Zadar. U nazočnosti velikog broja stranačkih izaslanika, gostiju i najviših stranačkih dužnosnika jednoglasno je za predsjednika Podružnice HSP AS Zadar izabran Mate Lukić, za dopredsjednike su izabrani Mihael Vidaković dipl. agr. i Mile Knežević dipl. ing., za tajnicu Julijana Šimeković, a za riznićara Ante Radonić prof.

Zbor je održan u velikoj dvorani zadarskog hotela Kolovare. Radnim predsjedništvo predsjedavao je predsjednik ŽV HSP AS ZD i član Predsjedništva stranke iz Pakoštana Dalibor Barešić. Skupu su nazočili predstavnici udruga proisteklih iz Domovinskog rata, između ostalih zapovjednik Samostalnog bataljuna Škabrnja Marko Miljanić, predsjednik Udruge hrvatski domobran iz Zadra Mladen Jelinić te predsjednik Udruge HOS-a Grada Zadra Tihomir Kočanović. Uz predstavnike sestrinskih pravaških stranaka, skupu je nazočio istaknuti pravaš doc. dr. sc. Đani Bunja.

U svom uvodnom obraćanju glavni tajnik stranke Pero Ćorić podsjetio je na važne odluke s netom održane stranačke Konvencije podsjećajući kako je našim stranačkim organizacijama na terenu dopušteno koalirati sa strankama sličnog ili istog svjetonazora, da se preferira samostalni izlazak, ali da se nigdje ne može surađivati ni prije ni poslije izbora s baštinicima zločinačkih programa Josipa Broza Tita i Jovana Raškovića, SDP-om i SDSS-om.

Problem ujedinjenja pravaštva ne postoji od jučer, što ne znači da HSP AS kao stožerna pravaška stranka neće ustrajati na ostvarenju tog cilja, poručio je zamjenik predsjednik stranke i zastupnik u Skupštini Grada Zagreba.

Novoizabrano vodstvo zadarskih starčevićanaca jeste spoj struke, mladosti, iskustva i sposobnosti te da spremno prihvaća provođenje zacrtanih ciljeva koji će svakako iznjedriti dobrobit svim građanima Grada Zadra, kazao je Mate Lukić.

Završno obraćanje imao je predsjednik HSP AS Hrvoje Niče.

 

U iznimno kratkom vremenu ovaj tim pokazao je izuzetne operativne sposobnosti koje su uspjele neutralizirati sve pokušaje destabilizacije stranke na zadarskom području te se s brojnim članstvom nametnuti kao ključnim igračem na desnoj političkoj sceni Grada Zadra i Zadarske županije. Ne sumnjam kako će njihove buduće odluke ići na dobrobit cjelokupne pravaške scene, ali i svih stanovnika ovog herojskog kraja, rekao je Hrvoje Niče.

 
hsp asmate lukić