Modrić žestoko kritizirao nogometnu revoluciju – video tehnologiju: “To nije nogomet!”

Hrvatski kapetan i vezni igrač Real Madrida Luka Modrić je rekao da mu se ne sviđa se što suci mogu preko video snimke pregledati sporne situacije i promijeniti odluku. Tehnologija je prvi put uvedena na Svjetskom klupskom prvenstvu u Japanu, gdje je Real danas ušao u finale pobjedom nad Club Americom.

To je inovacija, ali ne sviđa mi se jer izaziva veliku zbunjenost te se nadam da neće nastaviti s tim pravilom jer to za mene nije nogomet. Prvi doživljajnije dobar no mi se moramo koncentrirati na svoju igru. Imali smo jedan dan sastanak oko toga no nisam puno slušao jer ne vjerujem da će nastaviti s ovim, izjavio je.

Zidane također uputio kritike

Drugi gol Ronalda koji je potvrdio pobjedu Kraljeva je također bio predmet video analize zbog mogućeg zaleđa, ali se ispostavilo da je Ronaldo bio u dozvoljenoj poziciji. Utakmica je u 93. minuti zaustavljena kako bi se pregledala snimka, a nakon utakmice je tehnologiju kritizirao i trener Zinedine Zidane.

Ako žele unaprijediti nogomet to je dobro, ali stvari moraju biti jasnije za sve. U toj situaciji ništa nije bilo jasno, rekao je Zidane koji je situaciju kod gola Ronalda okarakterizirao kao “zbunjujuću.”

Europski prvak Real Madrid u finalu će igrati protiv Kashima Antlersa, prvaka Japana. Tehnologija je izazvala kontroverzu i na njihovoj utakmici protiv Atletico Nacionala. Protiv kolumbijske momčadi je dosuđen jedanaesterac nakon pregledavanja snimke, ali sucu je promaknulo da je igrač nad kojim je napravljen prekršaj bio u zaleđu.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...