“Škraping objedinjuje kulturu i sport, a to je spoj za održivi razvoj otoka”

U Maloj vijećnici Doma Zadarske županije u četvrtak. 8. prosinca predstavljena je i najavljena sportsko-turistička manifestacija „Škraping Tkon – otok Pašman 2017“ koja će se održati 4. ožujka 2017. godine u Tkonu.
Na predstavljanju Škrapinga bio je i župan Stipe Zrilić koji je pohvalio organizatore ovog važnog projekta jer on, kako je naglasio, prije svega jača turističku ponudu otoka Pašmana, Općine Tkon, ali i cijele Zadarske županije, pišu Naši školji.

– Škraping objedinjuje i kulturu i sport, a to je spoj za održivi razvoj otoka, a jedinstvene škrape Pašmana i ovako dobar organizacijski tim te gostoljubivi otočani, jamstvo su originalnog proizvoda, istaknuo je župan
Osim glavnog događaja, utrke Škraping 4. ožujka 2017. godine, cijeli Škraping tjedan pratit će niz zanimljivih događanja: predstave, edukativna predavanja, izložba slika, predstavljanje knjige, različite radionice, eko-aktivnosti na uređenju okoliša otoka Pašmana i sl.
Jedan od najpopularnijih pratećih programa Škrapinga svakako je Sajam otočnih proizvoda koji će se održati u subotu i nedjelju te je po broju izlagača nositelja oznake HOP najveći sajam ovakve vrste u Hrvatskoj koji je i zamišljen kao poticaj razvoja otočne proizvodnje, očuvanja izvornosti i autohtonosti podrijetla te potpora otočnim proizvođačima. Na Sajmu otočnih proizvoda očekuje se dolazak više od 40 izlagača s gotovo svih jadranskih otoka nositelja oznake HOP.
Dan poslije glavne utrke, u nedjelju, 5. ožujka, održat će se dječji Škrapić u organizaciji Dječjeg vrtića Ćok iz Tkona, a cilj je mlađim naraštajima prenijeti ljubav prema prirodi, zdravom životu, ekologiji i očuvanju okoliša. Očekuje se da će sudjelovati 120 malih Škrapera iz deset vrtića Zadarske Županije. Osim sportsko-turističkog, Škraping ima u humanitarni karakter te će ove godine dio sredstava biti doniran Centru za rehabilitaciju Sv. Filip i Jakov.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...