Živuća legenda: Evo kako je lukava zadarska baka uspjela nasamariti uigrane prevarante i strpati ih u zatvor!

Zahvaljujući pronicljivosti 83-godišnjakinje koja je trebala biti samo još jedna žrtva lukavih varalica, zadarska je policija u četvrtak prvi put ulovila prevaranta starijih ljudi u sačekuši na licu mjesta.

Varalica je nazvala umirovljenicu na kućni telefon i lažno se predstavila. Rekla joj je da zove iz računovodstva banke u kojoj baka ima štednju i da joj socijalno duguje 60.000 kuna, ali joj neće uplatiti dok god ima ušteđevinu, pišu 24sata.

Počela sam razmišljati kako sam 80-postotni invalid i da mi zbilja nikad ništa nisu dali, a da se možda i skupilo nešto kroz sve te godine. Rekla je da ovi iz socijalnog vide moje stanje računa, pa da ja odmah trebam podići novac dok ne sjedne uplata, jer će sjesti ovih dana, ali da nikome ne govorim. Ipak, nazvala sam socijalno u Zagreb. Rekli su mi da mi ne duguju ništa, a da ja ne idem ni po kakav novac – govori nam baka.

Posumnjala je da je prate jer su znali sve podatke o njoj. To je javila sestri, a njezina kći, bakina nećakinja, odmah je došla do nje te su nazvali policiju.

Bila sam u policiji kad me je ‘bankarica’ opet nazvala i pitala jesam li digla pare, a ja sam joj rekla da jesam. Policajci su mi dali mig da joj kažem da ću biti kući za sat vremena, pa sam tako i učinila. Dogovorile smo se naći za sat vremena u mojem stanu – govori nam lukava baka, koja se zaputila kući s dva krim policajca. Varalica joj je rekla da mora doći do nje jer mora “nešto prepisati s njezine osobne”.

– Kad je pozvonio čovjek kojeg je poslala po novac, jedan policajac je pogledao kroz špijunku. Bio im je poznat od ranije. Obojica su izletjela s pištoljima te su vikali. Prevarant je pobjegao niz stubište, ali su ga uhvatili – kaže baka koja vjeruje da ju je od opasnih kriminalaca sačuvao sveti Ante kojemu se redovito moli.

Uhićeni prevarant (36) brzo je otkucao partnericu Đ. Š. (31), a dosad su već prevarili desetak starijih ljudi.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...