Noć muzeja 2017.; Bogat program Arheološkog muzeja Zadar

U 12. Noći muzeja Arheološki muzej Zadar pripremio je za Vas bogat i raznolik program u kojem smo sjedinili glazbu kao našu vječnu pratiteljicu i more kojim smo okruženi i sve to ukomponirali u naš muzejski postav.

Program započinje glazbeno – scenskom predstavom udruge „Suncokret uživo“ pod nazivom „Odisej u prošlosti i sadašnjosti“, koja nam pripovijeda o slavnim Odisejevim putovanjima Mediteranom, u režiji Milene Dundov i pod glazbenim vodstvom Ive Mustać Klarić. Zatim slijedi otvorenje izložbe „Lux et mare – Svjetlost i more“ autora Dina Tarasa te glazbeno – kreativna radionica „Nevera“, koja je osmišljena po principima Orff Schulwerka, pod vodstvom prof. Asje Vuković.

Možete razgledati stalne postave prapovijesti, antike i srednjeg vijeka, izložbu „Čovjek i more – ribolov u antici“ autorice Dušanke Romanović. Uz izložbu je pripremljena prigodna radionica „Izrada ribolovnog štapa“ u suradnji sa Pomorskom školom Zadar. „Zvuk, čovjek, glazba“ edukativni je pano autorice Timke Alihodžić, na kojem će posjetitelji imati priliku informirati se o zvuku i glazbi kroz povijest.

U radionici „Izrada glazbenih instrumenata“ moći će pod vodstvom prof. Asje Vuković izrađivati glazbene instrumente od različitih materijala. „Budi arheolog“ radionica je namijenjena našim najmlađima u kojoj će sudionici uz mentorstvo muzejskih stručnjaka imati priliku otkrivati, dokumentirati i interpretirati arheološke nalaze. Pripremili smo i prigodan popust na muzejske publikacije i suvenire od 20%, a one najsretnije u nagradnoj igri nagrađuju naši vjerni sponzori: Boutique Hostel Forum, Caffe Bar Forum, Hrvatska narodno kazalište Zadar i Koncertni ured Zadar. Dođite i otputujte s nama u prošlost uz dašak morskog zraka i glazbu šuma valova…

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...