Čemeljić: “Novu povjerenicu postavio je gradonačelnik Novalje kako bi umrtvila Kolan”

Proračun Općine Kolan za tekuću godinu nije prošao jer je općinsko vijeće izgubilo povjerenje u načelnika Šimu Gligoru, predvodnika velike koalicije sastavljene kako bi se kontriralo bivšem načelniku Josipu Zuboviću kojega prate brojne podignute optužnice. Razloge za propast još jedne vlasti u Kolanu otkrio nam je Damir Čemeljić, s kojim smo intenzivno surađivali do izbora najaktualnije postave općinskog vijeća Kolana.

– Načelniku Gligori je u svibnju odobreno 150 tisuća kuna za provođenje revizije kojom bi se doznala razina nelegalnih aktivnosti bivšeg načelnika Josipa Zubovića. Reviziju je obavila privatna tvrtka HLB iz Rijeke da bi se provjerilo stanje knjigovodstva. Ni na 6. ni na 7. sjednici vijeća Gligora nije nalaze revizije prezentirao okupljenima, a uz to se doznalo kako se intenzivno sastajao s bivšim načelnikom Zubovićem. Zbog sumnje da je s njim ušao u suradnju, ali i zbog nekih drugih čudnih aktivnosti (potencijalno namještanje natječaja) nije odobren proračun Općine te je raspušteno općinsko vijeće, objasnio nam je Čemeljić dodavši kako su nalazi Državne revizije ipak dostavljeni i odmah proslijeđeni DORH-u.

SKEN ZAPISNIK

– Dobili smo novu Vladinu povjerenicu s kojom nimalo nismo zadovoljni. Radi se o Silviji Hodak Tauzer koja je pomoćnica pročelnika u Gradu Novalji. Kako se s Novaljom trenutno vodi postupak arbitraže o određivanju granica Općine, jasno je da se gospođa nalazi u sukobu interesa. Vjerujemo kako Ministar uprave nije ni svjestan napravljenog propusta, već da mu je njegov stranački kolega, gradonačelnik Novalje, Ante Dabo prišapnuo ime. Hodak Tauzer poslana je da umrtvi Kolan, izrazila je želju za stopiranjem arbitraže, ali i za oprost duga od 150 tisuća kuna komunalnog doprinosa tvrtki Kaštel 1 d.o.o. Danijela Ropuša jednog od glavnih aktera afere Šimuni, unatoč činjenici da Općina Kolan pravno to ne smije napraviti, kaže Čemeljić.

Nesposobnost povjerenice Damir Čemeljić također ističe, dostavivši nam nedavno odaslani dopis Ministarstvu Uprave u kojemu je, kako tvrdi, povjerenica udarila pečat, bez da je pročitala sadržaj teksta objasnivši to jasnom pogreškom s datumima (2013. godina umjesto 2016.).

Dopis Ministarstvu uprave28022017100537

A kakva je situacija s bivšim načelnikom?

– Zubović je najavio povlačenje iz politike, no navodno će predvoditi HSS u Pagu. Protiv njega se vodi nekoliko postupaka. DORH je utvrdio kako je prijavio lažno prebivalište na adresi Ante Starčevića 3 u Kolanu, a vodi se i postupak protiv njega jer si je šest godina upisivao veću plaću i tako oštetio državu za 100 tisuća kuna, tvrdi Čemeljić i prilaže dokumente.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...