Čvrsta obrana ključ slavlja; Košarkaši Zadra svladali momčad Mornara

Košarkaši Zadra u 22. kolu ABA lige na Višnjiku su svladali momčad Mornara iz Bara 80-62. Pobjeda je dvostruko vrijedna s obzirom na to da je crnogorska momčad jedan od glavnih konkurenata Zadru u borbi za izbjegavanje posljednjeg mjesta.

Zadar je od početka utakmice nametnuo svoj ritam uz vrlo čvrstu obranu i prvu četvrtinu zaključio prednošću 24-16. Krajem druge četvrtine nekoliko pogrešaka domaće momčadi vratilo je u igru uporne goste, koji su na odmor otišli s minimalnom prednošću 34-35.

U drugom poluvremenu Zadar je uspio zaustaviti šut gostiju i na krilima raspoloženog Marinkovića, kojem su se pridodali Mazalin i Kovačević došao do prednosti od plus 20 (71-51), pet minuta prije kraja. No, uspio je Zadar i to djelomice zakomplicirati jer su, nakon nekoliko izgubljenih lopti, gosti napravili seriju 8-0 u samo jednoj minuti. Ipak, tada je na scenu opet stupio Marinković i prekinuo seriju gostiju koji više nisu imali snage za povratak u dvoboj.

Zadar je sa 17 koševa predvodio Marinković, Barać je dodao 13, po 11 koševa su postigli Franke i Vladović, a dvoznamenkasti učinak upisao je i Kovačević s 10 koševa.

Zadru je ova pobjeda donijela malo mira pred posljednja četiri ABA-ligaška susreta u kojima gostuju kod Partizana i Karpoša, dok kući igraju s Cibonom i Union Olimpijom.

Već u nedjelju očekuje ih treća utakmica u pet dana, jer ih u domaćem prvenstvu očekuje gostovanje na Gripama kod trenutnog lidera prvenstva – momčadi Splita.

Lovro Mazalin:

– Jako važna utakmica i za nas i za njih. Pokazali smo karakter i izvukli jako važnu pobjedu. Čestitao bih ekipi, pokazali smo veliku borbenost i zasluženo slavili.  Jako sam sretan zbog ove pobjede, ali ne smijemo stati na ovome jer imamo pred sobom još dosta važnih utakmica.

Aramis Naglić, trener Zadra:

– Pobjedu smo zaradili obranom, koja je bila na nivou kakvom želimo. Moram čestitati igračima na trudu, nervoza je bila primjetna, ali i očekivana obzirom na mladost većine mojih igrača. Mogli smo i ranije zaključiti utakmicu, ali je bilo nekoliko loših reakcija koje su plod neiskustva. Imali smo petoricu dvocifrenih igrača, nadskakali smo suparnika i ubilježili više asistencija od njih i to je bio ključni preduvjet pobjede. Hvala publici na pozitivnoj atmosferi, bilo je lijepo igrati u pravom košarkaškom ambijentu.

KK Zadar – KK Mornar 80-62 (24-16, 10-19, 23-16, 23-11) KK Zadar: Franke 11, Bašić 1, Vladović 11, Vraneš, Krajina 4, Georgiev, Brzoja, Marinković 17, Barać 13, Ramljak 5, Kovačević 10, Mazalin 8. KK Mornar: Anderson 3, Jones 7, Vitkovac, Radunović, Vujošević 1, Čalić 1, Tatum, Ellis 9, Pavić 5, Mugoša, Waller 28, Bakić 8.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...