Plenković nakon privođenja zadarskih navijača: “Navijačko nasilje i uvrede su sve ono protiv čega se borimo”

Predsjednik Vlade Andrej Plenković u petak navečer je povodom izgreda na utakmici košarkaškog Kupa ‘Krešimir Ćosić’ između Cedevite i Zadra, u sklopu kojih je policija uhitila više zadarskih navijača – osudio sve nerede, poručivši da je potrebno učiniti maksimalni napor da se navijačko nasilje i uvrede uredi zakonski.

– Maloprije su mi rekli da je bilo izgreda. Naravno da uvijek osuđujem sve nerede i trebamo učiniti maksimalni napor da se to uredi zakonski, da izbjegavamo to što više jer općenito, navijačko nasilje i uvrede su sve ono protiv čega se borimo, kazao je premijer i predsjednik HDZ-a, koji je u petak u Šibeniku prisustvovao na drugoj polufinalnoj utakmici košarkaškog Kupa ‘Krešimir Ćosić’, između Jolly JBS-a i Cibone.

Na prethodno igranom ogledu između Cedevite i Zadra u kasnim popodnevnim satima, policija je uhitila više zadarskih navijača. Uhićeni su pripadnici Tornada, navijačke skupine iz Zadra, koji su tijekom utakmice u nekoliko navrata glasno vrijeđali Cedevitina igrača Džanana Musu, vikali su “Musa Turčine, napuši se k…” i “HDZ pederi, košarku ste sje…”, pa je glavni sudac Srđan Dožai u 33. minuti prekinuo utakmicu i naredio redarima da isprazne dio tribine na kojoj su se nalazili navijači Zadra. Tijekom narednih deset minuta pripadnici Tornada mirno su, okruženi policijom, napustili sportsku dvoranu na Baldekinu te je utakmica nastavljena.

Nakon utakmice policija je izvijestila da je utakmica bila prekinuta u 18,20 sati, odnosno sedam i pol minuta prije kraja i to zbog prekršajnog ponašanja većeg broja navijača KK Zadar koji su dobacivali poruke koje iskazuju ili potiču mržnju na temelju rasne, regionalne i nacionalne osnove.

– Trudit ću se da košarka bude sve ono što je bila prije 20, 25 ili 30 godina, u smislu rezultata, naročito reprezentacije, rekao je Plenković. Komentirao je i uspjehe hrvatskih igrača u NBA ligi te kazao da mu je drago što je košarka i kroz njihove igre popularizirana.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...