Pripremljen bogat program; Uskoro kreće još jedan Zadarski karneval koji će trajati četiri dana

Ovogodišnji Zadarski karnevalski dani započinju otvorenjem tradicionalnog dječjeg karnevala pod nazivom Karnevalić.

Karnevalić (23. i 24.2). ima tradiciju od 1994. godine. Održava se svake godine u vrijeme zadarskog karnevala te je odlično popraćen i zapažen od strane javnosti i medija zbog velikog broja djece koji sudjeluju u toj manifestaciji (drugi po veličini dječji karneval u Hrvatskoj nakon riječkog) i maštovitih grupnih maski.

Kao i dosadašnjih godina osim formiranja i provođenja Karnevalskih dječjih povorki od oko 1700 djece, predškolaca i osnovnoškolaca te organizacije programa na Narodnom trgu za djecu koja sudjeluju u povorci, održat će se i program na Forumu. Tamo se djeci daje prostor i vrijeme da se zabave te da se i na taj način nagradi njihov trud. Postavljena je pozornica i razglas gdje voditelji animiraju djecu, dovode ih na pozornicu kako bi prezentirali maske, pjevali, plesali i na kraju dobili slatke poklon pakete. Djeci je organiziran i slatki zalogaj uz krafne i sokove.

Karnevalska subota (25.2.) odvijat će se na Narodnom trgu. U karnevalskoj radionici moderator i animatori će zajedno s malim, ali i velikim posjetiteljima oslikavati maske od gipsa, a svi koji nisu došli zamaskirani to će moći napraviti u našem facepeitnig kutku. Slijedi glazbeno-plesnim animacijskim program za djecu te koncert limene glazbe.

U velikoj karnevalskoj povorci (26.2.) sudjelovat će 700 sudionika. Okupljanje maškara započet će u 15 sati na Branimiru, odakle će se povorka u 16 sat uputiti novom rutom Branimirova obala-Jazine-Narodni tgr-Forum-Kult i Dišpet. Na Narodnom trgu uz zabavno animacijski program voditelja pozivaju se svi sudionici da pjesmom i plesom prezentiraju svoje maske. Nakon predstavljanja sva karnevalska svita kreće prema Kultu i Dišpetu gdje iz očekuje nastavak karnevalskog programa uz dj, zabavni koncert Grupe Vista, hranu i piće.

Program

23.2.2017 – KARNEVALIĆ (Centralna pozornica FORUM, mini pozornica NARODNI TRG)

24.2.2017 – KARNEVALIĆ (Centralna pozornica FORUM, mini pozornica NARODNI TRG )

25.2.2017 -KARNEVALSKA SUBOTA (Centralna pozicija NARODNI TRG)

26.2.2017 -VELIKA POVORKA, KONCERT (Centralna pozornica NARODNI TRG, VAROŠ)

Ovogodišnji Zadarski karnevalski dani trajat će četiri dana, a održavat će se na ukupno tri lokacije. (Forum, Narodni trg, Varoš), sudjelovat će 1700 mališana (Karnevalić) te 700 sudionika velike karnevalske povorke.

Možda vas zanimaju i ove priče
Kažite što mislite o ovoj temi
Loading...